Novica
16.07.2023

V Cedevito Olimpijo se vrača Jaka Blažič!

V dres Cedevite Olimpije se vrača slovenski reprezentant Jaka Blažič. Priljubljeni ‘Blažo’, ki je bil leta 2019, ob združitvi zagrebške Cedevite in ljubljanske Olimpije, izbran za prvega kapetana, je sezono 2022/23 preživel v Turčiji, zdaj pa ga bomo zopet lahko spremljali v dresu ljubljanskih Zmajev. Jaka Blažič se je po sezoni, ki jo je preživel … Continued

V dres Cedevite Olimpije se vrača slovenski reprezentant Jaka Blažič. Priljubljeni ‘Blažo’, ki je bil leta 2019, ob združitvi zagrebške Cedevite in ljubljanske Olimpije, izbran za prvega kapetana, je sezono 2022/23 preživel v Turčiji, zdaj pa ga bomo zopet lahko spremljali v dresu ljubljanskih Zmajev.

Jaka Blažič se je po sezoni, ki jo je preživel v Turčiji, vrača v ljubljansko Cedevito Olimpijo. V prvem obdobju igranja v dresu Cedevite Olimpije med letoma 2019 in 2022 je Blažič dvakrat postal slovenski državni prvak, leta 2022 je osvojil naslov pokalnega prvaka, trikrat pa so Zmaji osvojili tudi naslov slovenskega superpokalnega prvaka. S takratno Union Olimpije je Blažič leta 2012 osvojil naslov slovenskega pokalnega prvaka, leta 2015 pa je s Crveno zvezdo postal tudi prvak regionalne lige.

“Iskreno smo izredno veseli, da se eden od obrazov Cedevite Olimpije v zadnjem desetletju po enoletnem premoru vrača v naš klub. Verjamemo, da bo zopet prevzel vlogo enega od nosilcev, in da bo vzgled ostalim s svojim pristopom in delu v prihajajoči sezoni. Jaka je vrhunski človek in profesionalec, resnično se veselimo sodelovanja z njim. Menim, da je prava oseba za našo pomlajeno ekipo, in verjamem, da bo pravi vodja na parketu in izven njega,” je ob podpisu pogodbe z Blažičem povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

“Jaka Blažič je eden od igralcev, ki ga vsi po celotni Evropi poznajo, saj se je v svoji karieri že več kot dokazal, in izredno veseli smo, da se nam je pridružil. Zelo pomembno je, da je bil Jaka izredno motiviran, da se vrne domov, in da je prepoznal našo vizijo, kjer bo obkrožen z mladimi igralci, ki želijo napraviti korak naprej v svoji karieri. S svojimi izkušnjami in delovno etiko ter možnostjo, da se prilagodi dogajanju na igrišču, bo Jaka velik dodatek naši ekipi,” je ob podpisu pogodbe z Blažičem povedal strateg Zmajev, Simone Pianigiani.

“Zelo vesel sem, da se po eni sezoni vračam v Ljubljano, in upam, da bomo skupaj ponovno spisali uspešno zgodbo, ki bo atraktivna za vse, ki podpirajo Cedevito Olimpijo. Po tem, ko smo prekinili pogodbo v Turčiji, se je ljubljanski klub oglasil takoj. Na klub in Ljubljano me veže veliko stvari, zato odločitev ni bila težka,” je ob vrnitvi v Zmajevo družino povedal Jaka Blažič.

Svojo profesionalno športno pot je Jaka Blažič začel leta 2007 v dresu kranjskega Triglava, po dveh letih igranja za gorenjsko moštvo pa se je prvič podal v Ljubljano in leta 2009 oblekel dres Slovana. Tudi na Kodeljevem se je zadržal dve leti, nato pa leta 2011 prestopil v takratno Union Olimpijo. Pot ga je nato vodila v beograjsko Crveno zvezdo, Baskonio, Andorro ter Barcelono, pred začetkom sezone 2019/20 pa se je vrnil v Cedevito Olimpijo in v regionalnem tekmovanju v tekmovalni sezoni 2019/20 zaigral na 21 tekmah, v 28,5 minutah, ki jih je prebil na igrišču, pa v povprečju dosegal 15,1 točko, 5,6 skokov in 2,7 podaje na tekmo. V 7DAYS EuroCupu je kapetan Zmajev v 27,5 minutah v povprečju beležil 9,8 točke, 4,0 skoke in 2,4 asistence na obračun. Kar trikrat je bil imenovan za najkoristnejšega igralca kola rednega dela Lige ABA, s tem dosežkom pa je postal edini košarkar, ki je v predčasno zaključeni sezoni 2019/20 nastopal na regionalni sceni, in mu je to uspelo.

V sezoni 2020/21 je bil Blažič v mesecu novembru izbran za najkoristnejšega igralca meseca v regionalni ligi. Jaka je bil na koncu izbran tudi v najboljšo peterko regionalnega tekmovanja za sezono 2020/21, obenem pa je bil del druge peterke tekmovanja 7DAYS EuroCup. Blažič je Evropski pokal sklenil tudi kot najboljši strelec v tekmovalni sezoni 2020/21, s povprečjem 19,1 točke na tekmo.

V sezoni 2021/22, zadnji, ki jo je Blažič preživel pri Cedeviti Olimpiji, je v 7DAYS EuroCupu dosegal 15,4 točke, 4,8 skoke in 3,6 asistence na tekmo, v regionalni ligi pa je beležil 14,1 točke, 4,9 skoke in 2,5 skoke na obračun. V Evropskem pokalu je bil Blažič izbran v drugo peterko, v regionalni ligi pa je bil še drugo sezono zapored izbran v idealno peterko.

Po zaključku sezone 2021/22 se je Blažič preselil v turški kolektiv Bahçeşehir Koleji, kjer je v tej sezoni zaigral na 11 tekmah košarkarske Lige prvakov, in v povprečju dosegal 5,5 točke ter 1,9 skoke na tekmo. V turškem državnem prvenstvu je dosegal 5,2 točki, 2,2 skoka in 1,0 asistenco, zaigral pa je na 13 tekmah.

Jaka je tudi stalni član slovenske moške članske reprezentance, s katero je leta 2017 osvojil naslov evropskega prvaka, leta 2021 pa na olimpijskih igrah v Tokiu osvojil četrto mesto. V kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo je zaigral na sedmih tekmah in v povprečju dosegal 10,1 točko, 4,3 skoke in 1,7 asistence, na lanskem EuroBasket pa je prav tako nastopil na sedmih tekmah, dosegal pa 8,1 točko, 2,0 skoka in 1,0 asistenco.


Vsi košarkarski navdušenci si lahko že danes zagotovite sezonske vstopnice za ogled vseh domačih tekem članske ekipe KK Cedevita Olimpija v tekmovalni sezoni 2023/24! Sezonske vstopnice si lahko zagotovite po predprodajni ceni in po posebni ceni, ki jo prinaša aplikacija 6.Zmaj. 

ZAGOTOVLJEN SEDEŽ V STOŽICAH IN TIVOLIJU! 

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v tekmovalni sezoni 2023/24 svoje domače tekem igrali v dveh dvoranah, dvorani Stožice in dvorani Tivoli. Z nakupom sezonske vstopnice za ogled vseh domačih tekem si boste svoj sedež zagotovili v obeh dvoranah.

MOŽNOST NAKUPA NA OBROKE! 

Če si želite zagotoviti sezonsko vstopnico in jo odplačevati na obroke, lahko pri našem sponzorju NLB to enostavno uredite z NLB plačilno kartico z odloženim plačilom Mastercard, Visa ali Karanta, ki omogočajo obročno plačevanje.

APLIKACIJA 6.ZMAJ 

Z aplikacijo 6.Zmaj si lahko vsak navijač zagotovi poseben, 20-odsotni popust pri nakupu sezonske vstopnice za tekmovalno sezono 2023/24. Akcijska ponudba bo trajala vse do 4. septembra 2023. V kolikor si želite sezonsko vstopnico zagotoviti po predprodajni ceni, si jo lahko zagotovite s posebnim 15-odsotnim popustom, prav tako do 4. septembra 2023.

Kodo za popust si lahko pridobite s prijavo v aplikacijo 6.Zmaj.

NAKUP SEZONSKE VSTOPNICE

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji