Novica
08.02.2024

V Cedevito Olimpijo se vrača Alen Omić

V zaključek tekmovalne sezone 2023/24 bo Cedevita Olimpija vstopila okrepljena z Alenom Omićem, ki se bo v Ljubljano vrnil po tem, ko je prvo polovico sezone preživel na Kitajskem in v Franciji. Članska zasedba Cedevite Olimpije bo v zaključek tekmovalne sezone 2023/24 vstopila okrepljena z Alenom Omićem. Slednji je dres Ljubljančanov nazadnje nosil minulo sezono, … Continued

V zaključek tekmovalne sezone 2023/24 bo Cedevita Olimpija vstopila okrepljena z Alenom Omićem, ki se bo v Ljubljano vrnil po tem, ko je prvo polovico sezone preživel na Kitajskem in v Franciji.

Članska zasedba Cedevite Olimpije bo v zaključek tekmovalne sezone 2023/24 vstopila okrepljena z Alenom Omićem. Slednji je dres Ljubljančanov nazadnje nosil minulo sezono, prvo polovico aktualne pa preživel na Kitajskem in v Franciji. V Tuzli rojeni, 216 centimetrov visoki velikan, je dres ljubljanskega kluba prvič nosil med letoma 2012 in 2015, z Zmaji pa je takrat dvakrat osvojil naslov slovenskega superpokalnega in enkrat naslov slovenskega pokalnega prvaka. V dresu Cedevite Olimpije, ki se ji je pridružil novembra 2021, je Omić osvojil dva naslova slovenskega državnega prvaka, dva naslova slovenskega pokalnega prvaka in en naslov slovenskega superpokalnega prvaka.

Alen Omić je v svoji karieri nosil drese številnih slovitih klubov, med drugim Gran Canarie, Anadolu Efesa, Malage, Hapoela Jerusalema, Crvene zvezde, Budućnosti, Olimpie Milana, Joventuta Badalone, pred prvo vrnitvijo v Ljubljano pa je bil del JL Bourga. V Alenovi vitrini lahko najdemo naslov prvaka Evropskega pokala iz leta 2017 in naslov srbskega državnega prvaka iz leta 2018.

V elitni Evroligi je Omić zaigral na 67 tekmah, v povprečju pa dosegal 5,4 točke in 3,4 skoke na tekmo. Še boljše predstave je Omić v svoji karieri kazal na tekmah Evropskega pokala, kjer je odigral 131 tekem, najdemo pa ga na vrhu večne lestvice valorizacijskega indeksa, zadetih metov za dve točki, skupnega števila skokov ter skupnega števila skokov v napadu in v obrambi.

Sezono 2023/24 je po odhodu iz Ljubljane začel v kitajski ekipi Guangxi Rhinos, nadaljeval pa pri pariških Metropolitansih 92. V Franciji je v povprečju dosegal 15,6 točke, 10,1 skok in 2,6 asistence na tekmo. Z valorizacijskim indeksom 21,4 je bil najbolj učinkovit košarkar francoskega državnega prvenstva.

V tekmovalni sezoni 2022/23 je Alen Omić postavil številne osebne mejnike v karieri, obenem pa je v AdmiralBet Ligi ABA zaigral na 31 tekmah, v 7DAYS EuroCupu pa na 17 preizkušnjah. Na evropskem prizorišču je v povprečju beležil 10,8 točke, 8,9 skokov in 1,3 asistence, v regionalni ligi pa 11,3 točke, 8,7 skokov in 1,9 asistence. V tej sezoni je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca finalnega turnirja Pokala Spar v Mariboru. V sezoni 2021/22 je Omić v dresu Zmajev zaigral na 22 tekmah regionalne lige in 15 tekmah 7DAYS EuroCupa. V Evropskem pokalu je v povprečju dosegal 8,8 točke, 7,3 skoke in 2,0 asistenci na obračun, v regionalni ligi pa 7,9 točke, 6,4 skoke in 1,9 asistence na dvoboj. Z izjemnimi predstavami v finalu državnega prvenstva s Helios Suns, kjer je na treh tekmah v povprečju dosegal 13,0 točke in 14,0 skokov na tekmo, si je prislužil tudi naziv najkoristnejšega igralca finalnega niza.

“Po odhodu Karla Matkovića smo pod obema obročema iskali nekoga, ki nam lahko v kratkem času priskoči na pomoč, in ki hkrati pozna okolje. Rešitev smo našli v Alenu, ki nam bo lahko v veliko pomoč, ne le v zaključku sezone v regionalni ligi, temveč tudi v slovenskem pokalnem tekmovanju in v državnem prvenstvu. Alen ima ogromno izkušenj, verjamemo pa, da se bo v dresu Cedevite Olimpije vedno boril za vsako žogo, in na ta način pomagal ekipi do novih uspehov,” je ob podpisu pogodbe z Alenom Omićem povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

“Čeprav se vračam v Cedevito Olimpijo, imam občutek, kot da nikoli nisem resnično odšel. Imam družino, ženo in otroka, ki so z menoj izven igrišča, in imam drugo družino, Zmajevo družino, ki jo predstavlja Cedevita Olimpija. Komaj čakam, da se pridružim soigralcem na treningih in tekmah, in verjamem, da bomo dali vse od sebe, da v slovenskih tekmovanjih in v regionalni ligi dosežemo cilje, zastavljene pred začetkom sezone,” je ob vrnitvi v dres Zmajev povedal Alen Omić.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji