Novica
14.09.2023

V Austria Trend Hotelu potekala prva mednarodna okrogla miza o športni prehrani

V četrtek je v ljubljanskem Austria Trend Hotelu potekala prva mednarodna okrogla miza o športni prehrani, ki jo je prvič v zgodovini organizirala Cedevita Olimpija v sodelovanju z zagrebško NutriKliniko. Prisotni so lahko prisluhnili predavanjem priznanih Daniela Owensa, Juliena Louisa in Nenada Bratkovića, ki so eni od najboljših strokovnjakov v svetu nutricionizma v Evropi. Poseben … Continued

V četrtek je v ljubljanskem Austria Trend Hotelu potekala prva mednarodna okrogla miza o športni prehrani, ki jo je prvič v zgodovini organizirala Cedevita Olimpija v sodelovanju z zagrebško NutriKliniko.

Prisotni so lahko prisluhnili predavanjem priznanih Daniela Owensa, Juliena Louisa in Nenada Bratkovića, ki so eni od najboljših strokovnjakov v svetu nutricionizma v Evropi. Poseben del predavanja je bil namenjen tudi tematiki kofeina, ki lahko pomaga pri nastopih športnic in športnikov, predavanje pa je bilo vodeno pod pokroviteljstvom Atlantic Grupe. Vsi obiskovalci okrogle mize so lahko sodelovali s predavatelji in hkrati iz prve roke videli pomen vrhunske športne prehrane v športnih organizacijah.

“V veliko čast mi je, da smo organizirali prvo mednarodno konferenco o športni prehrani. Gre za nekaj, kar lahko izboljša vse športnike in športnice ter njihovo znanje in veščine. Imeli smo odlične predavatelje, ki so predstavili najnovejše dosežke v tem segmentu. Želim se zahvaliti magistru Nenadu Bratkoviću, s katerim kot klub sodelujemo že vrsto let in čigar klinika pomaga našim mladim in tudi starejšim igralcem,” je po zaključku okrogle mize povedal direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec. “S temi predavanji skušamo pomagati tudi drugim športnikom, ne samo košarkarjem našega kluba, obenem pa verjamem v vse preostale segmente športnih kolektivov, ki pomembno vplivajo na delo vseh ekip, a so velikokrat prezrti s strani javnosti.”

“Veseli nas, da smo organizirali tovrsten dogodek v tem delu Evrope, z uglednimi predavatelji z liverpoolske univerze Johna Mooresa, ki niso le predavatelji, ampak tudi dokazani strokovnjaki v praksi. Delajo z vrhunskimi športniki po vsem svetu in nanje smo se usmerili pri organizaciji predavanj,” je povedal Nenad Bratković, ki že vrsto let sodeluje s Cedevito Olimpijo, že pred tem pa je bil del zagrebške Cedevite. “Predavanja so bila namenjena vsem športnikom in športnim delavcem, ki so lahko spoznali, kaj pravzaprav pomeni športna prehrana danes. S ponovitvijo tovrstnih predavanj in konvencijo z več predavatelji, verjamem, da lahko prispevamo k boljšim rezultatom naših športnic in športnikov.”

“Prehrana je ena ključnih stvari pri pripravi profesionalnih športnikov. Je ‘Game Changer’, zagotovilo za dolgoročno kariero, način izogibanja poškodb, pomoč pri igranju velikega števila tekem ali nastopov med sezono,” je povedal Julien Louis, ki je trenutno del profesionalne kolesarske ekipe AG2R-Citroen, v preteklosti pa je sodeloval tudi z nogometnim klubom Liverpool. “Seveda govorimo o zdravi prehrani, kar pomeni bolj kakovostno hrano, vsakodnevno in ne samo čez dan, ko je tekma ali nastop. Tega se mora športnik zavedati in o tem razmišljati. Govorimo o pravih količinah, razmerjih vnosa hrane, vsega po malo, vključno z omega 3 kislinami. Uravnotežena prehrana omogoča optimalne rezultate športnikov skozi njihovo dolgoletno kariero.”

Cedevita Olimpija bo z zagrebško NutriKliniko sodelovala tudi v prihodnje, v načrtu pa je, da okrogla miza preraste v vsakoletno konferenco, kjer si bodo lahko strokovnjaki s področja nutricionizma in športne priprave ter rehabilitacije izmenjevali svoje izkušnje, obenem pa uživali v vrhunskih predavanjih priznanih strokovnjakov.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji