Novica
16.07.2021

Uvod v Ligo ABA doma s Krko

V petek je v Beogradu potekala skupščina Lige ABA, ki je obelodanila razpored tekem regionalnega tekmovanja za sezono 2021/22. Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v uvodnem kolu na domačem parketu na večnem slovenskem derbiju udarili z novomeško Krko. Nova tekmovalna sezona regionalne Lige ABA se bo začela 25. oz. 26. septembra. Prvo kolo tekmovanja bo … Continued

V petek je v Beogradu potekala skupščina Lige ABA, ki je obelodanila razpored tekem regionalnega tekmovanja za sezono 2021/22. Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v uvodnem kolu na domačem parketu na večnem slovenskem derbiju udarili z novomeško Krko.

Nova tekmovalna sezona regionalne Lige ABA se bo začela 25. oz. 26. septembra. Prvo kolo tekmovanja bo slovenskim košarkarskim sladokuscem ponudilo večni slovenski košarkarski derbi, saj se bodo košarkarji Cedevite Olimpije v Ljubljani pomerili z novomeško Krko. Že takoj na uvodu v novo regionalno sezono bomo torej lahko spremljali ponovitev finala slovenskega državnega prvenstva, Zmaji pa so prav z obračunom na tretji tekmi finalnega niza Lige Nova KBM in zmago nad Krko, sklenili sezono 2020/21. V drugem kolu bodo Zmaji gostovali v Čačku pri Borcu.

Že v četrtem kolu bo četa glavnega trenerja Jurice Golemca gostovala pri aktualnih prvakih Lige ABA, košarkarjih Crvene zvezde mts, takoj naslednje kolo pa v Ljubljano prihaja še drugi finalist iz minule sezone, Budućnost VOLI. V šestem kolu bodo Ljubljančani gostovali pri Igokei, četrti polfinalist regionalnega tekmovanja iz sezone, ki je za nami, Mornar, pa v stožensko lepotico prihaja v osmem kolu. V 11. kolu bo Cedevita Olimpija gostovala pri beograjskem Partizanu NIS, prvo polovico rednega dela sezone pa bodo ljubljanski košarkarji sklenili na gostovanju v Zagrebu pri Ciboni.

V končnico Lige ABA se bodo uvrstile štiri ekipe, ki bodo po imele po rednem delu sezone najboljši izkupiček zmag in porazov.

Že prej je bilo znano, da bo Cedevita Olimpija novo sezono 7DAYS EuroCupa začela 19. oktobra na Kanarskih otokih, pri Gran Canarii.

Spomnimo, sezono 2020/21 je Cedevita Olimpija zaključila z 19 zmagami na 26 tekmah, mesto v končnici pa se ji je za las izmuznilo v zadnjem kolu rednega dela.

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji