Novica
08.04.2024

U20: Na finalnem turnirju obe ekipi Cedevite Olimpije

V četrtek se bo v Šenčurju pri Kranju začel finalni turnir državnega prvenstva za ekipe fantov do 20. leta, na katerem bosta nastopili obe ekipi Cedevite Olimpije. Drugi del državnega prvenstva sta Cedevita Olimpija in Cedevita Olimpija B sklenili z izkupičkom osmih zmag in šestih porazov, enakim, kot Zlatorog Thermana Laško, na lestvici pa sta … Continued

V četrtek se bo v Šenčurju pri Kranju začel finalni turnir državnega prvenstva za ekipe fantov do 20. leta, na katerem bosta nastopili obe ekipi Cedevite Olimpije.

Drugi del državnega prvenstva sta Cedevita Olimpija in Cedevita Olimpija B sklenili z izkupičkom osmih zmag in šestih porazov, enakim, kot Zlatorog Thermana Laško, na lestvici pa sta obe ljubljanski zasedbi zaostali le za Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem, ki bo tudi gostitelj finalnega turnirja za ekipe fantov do 20. leta.

Prva bo na parket Športne dvorane Šenčur stopila Cedevita Olimpija B, ki se bo v četrtkovem četrtfinalu ob 20.30 pomerila z Leone Ajdovščino. Slednja se je na finalni turnir prebila po tem, ko je na tekmi za izločanje z rezultatom 92:85 premagala Krko. Cedevita Olimpija se bo v petkovem četrtfinalu zoperstavila Termam Olimie Podčetrtku, tekma pa se bo v Šenčurju začela ob 17.30.

Obe polfinalni tekmi bosta v soboto, finalna tekma in tekma za tretje mesto pa v nedeljo.

»Čestitke vsem ekipam za uvrstitev na finalni turnir. Naš glavni cilj pred sezono je bil individualni napredek igralcev. Nastop na zaključnem turnirju je za nas nagrada za delo, ki smo ga opravili tekom sezone. Vsak tak turnir prinaša dobre izkušnje za prihodnost,« je pred začetkom finalnega turnirja povedal Miro Alilović, ki bo s klopi vodil ekipo Cedevite Olimpije. Cedevito Olimpijo B s klopi vodi Borut Fijavž, ki je pred finalnim turnirjem povedal: »Vsak finalni turnir mlajših starostnih kategorij je praznik mladinske košarke in verjamem, da bo tudi v Šenčurju enako. Glede na ligaške rezultate je domačin glavni favorit. Naš glavni izziv je, da sestavimo čim več kvalitetnih minut v četrtfinalu proti neugodni ekipi Ajdovščine.«

FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA FANTE U20 (Športna dvorana Šenčur, Šenčur pri Kranju; 11.-14. april 2024)

ČETRTFINALE 2

Četrtek, 11. april, ob 20.30:
CEDEVITA OLIMPIJA B – LEONE AJDOVŠČINA

ČETRTFINALE 3

Petek, 12. april, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – TERME OLIMIA PODČETRTEK

ČETRTFINALE 1

Četrtek, 11. april, ob 17.30:
GGD ŠENČUR – KANSAI HELIOS DOMŽALE A

ČETRTFINALE 4

Petek, 12. april, ob 20.30:
ZLATOROG THERMANA LAŠKO – ILIRIJA

*Polfinalni tekmi bosta v soboto, 13. aprila, ob 16.00 in 19.00. Finalna tekma bo v nedeljo, 14. aprila, ob 19.30, tekma za tretje mesto pa v nedeljo, 14. aprila, ob 16.30.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji