Novica
15.05.2021

Mladi Zmaji v finalu državnega prvenstva!

Mladinska ekipa Cedevite Olimpije se je na finalnem turnirju državnega prvenstva, ki poteka v Kranju, prebila v finale. Na polfinalni tekmi so mladi Zmaji v soboto z 68:60 premagali domžalske Helios Suns. Cedevita Olimpija nadaljuje z uspešnimi nastopi na finalnem turnirju za ekipe do 19. leta, ki poteka v kranjski Športni dvorani Planina. Na polfinalnem … Continued

Mladinska ekipa Cedevite Olimpije se je na finalnem turnirju državnega prvenstva, ki poteka v Kranju, prebila v finale. Na polfinalni tekmi so mladi Zmaji v soboto z 68:60 premagali domžalske Helios Suns.

Cedevita Olimpija nadaljuje z uspešnimi nastopi na finalnem turnirju za ekipe do 19. leta, ki poteka v kranjski Športni dvorani Planina. Na polfinalnem obračunu so mladi Zmaji v soboto z 68:60 ugnali domžalske Helios Suns in si tako zagotovili nedeljski ‘zmenek’ z novomeško Krko v finalu državnega prvenstva. Finalna tekma se bo v Kranju v nedeljo začela ob 13.00.

Kot že na četrtfinalni tekmi s Termami Olimia Podčetrtkom, so ljubljanski košarkarji tudi tokrat v dvoboj z Domžalčani vstopili zadržano in na glavni odmor s seboj odnesli dve točki zaostanka (31:33). Po glavnem odmoru pa je ekipa, ki jo vodi glavni trener Borut Fijavž, strnila svoje vrste, in pokazala pravi obraz. Kljub temu, da so košarkarji Helios Suns pretili vse do konca tekme, so Zmaji v končnici ohranili mirne živce, in slavili zasluženo zmago.

Luka Ščuka je tekmo zaključil z 18 točkami in 12 skoki, Robert Jurković je 14 točkam dodal sedem skokov, Dan Duščak pa je ob 13 točkah v statistiko vpisal šest asistenc in štiri skoke.

IZJAVI PO TEKMI:

Borut Fijavž, glavni trener KK Cedevita Olimpija U19A:
»Tekmo smo odigrali v krču. Vložek je bil ogromen, vedeli smo tudi, da naš tekmec na tekmi rednega dela državnega prvenstva ni bil v popolni postavi, in da bo skušal to vnovčiti. Vsa čast Helios Suns za predstavo na igrišču. Mi smo dokazali, da smo boljša ekipa v pravih trenutkih tekme. Bili smo močnejši, bolj zbrani in to je odločilo tekmo. V finalu nas čaka Krka. Z Novomeščani smo se že pomerili v tej sezoni. Krka je trenutno v zelo dobri formi, mi pa moramo najti odgovor na njihovo dobro igro. Verjamem, da bomo zaigrali veliko bolje, kot na polfinalni tekmi, saj bo smo zdaj skupaj že kar nekaj časa, zato pričakujem dvigne skupne forme pri vseh fantih.«

Luka Ščuka, igralec KK Cedevita Olimpija U19A:
»Tekmo smo odprli zadržano. Helios Suns so igrali zelo agresivno. V drugem polčasu smo se zbrali, pokazali naš pravi obraz, in slavili zasluženo zmago.«

FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA FANTE U19 (Športna dvorana Planina, Kranj; 12.-16. maj 2021)

POLFINALE

ŠD Planina (Kranj, Slovenija), sobota, 14. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA A – HELIOS SUNS 68:60 (15:21, 16:12, 24:12, 13:15)
Cedevita Olimpija:
Mirković, Jovanović 9, Todorović, Duščak 13 (6 asistenc, 4 skoki), Jug, Kotar, Fajfar, Daneu 7 (4 skoki), Jurković 14 (7 skokov), Đurkić 3, Ščuka 18 (12 skokov), Kočevar 4.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

FINALE

ŠD Planina (Kranj, Slovenija), nedelja, 15. maj, ob 13.00:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA (spletni prenos)

Že odigrano:

ČETRTFINALE

Sreda, 12. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA A – TERME OLIMIA PODČETRTEK 81:70 (22:17, 16:24, 17:12, 26:17)
Cedevita Olimpija A:
Mirkovič, Jovanović 5, Todorović 2, Duščak 29 (5 skokov, 5 asistenc), Jug, Kotar, Fajfar 10, Daneu 3, Jurković 19 (8 skokov), Đurkić 3 (6 skokov), Ščuka 10 (8 skokov), Kočevar.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji