Novica
13.01.2021

Tri stvari pred tekmo: Virtus Segafredo Bologna – Cedevita Olimpija

Dan, ki bo v zgodovino KK Cedevita Olimpija zapisan kot dan, ko so Zmaji prvič v zgodovini na parket stopili v bojih najboljših 16 moštev 7DAYS EuroCupa, je končno tu. Ob 18.30 bo možno ljubljanske košarkarje na Šport TV 1 spremljati na obračunu prvega kola drugega dela Evropskega pokala z Virtusom Segafredo Bologno. NEPREMAGANI VIRTUS … Continued

Dan, ki bo v zgodovino KK Cedevita Olimpija zapisan kot dan, ko so Zmaji prvič v zgodovini na parket stopili v bojih najboljših 16 moštev 7DAYS EuroCupa, je končno tu. Ob 18.30 bo možno ljubljanske košarkarje na Šport TV 1 spremljati na obračunu prvega kola drugega dela Evropskega pokala z Virtusom Segafredo Bologno.

NEPREMAGANI VIRTUS

Košarkarji Virtusa v tekmovalni sezoni 2020/21 v 7DAYS EuroCupu še ne poznajo poraza. Na desetih tekmah so slavili kar deset zmag, nekaj malega ranljivosti so pokazali le v italijanskem državnem prvenstvu, kjer so si na 14 tekmah privoščili pet spodrsljajev. Zdaj pa bo niz zmag Italijanov postavljen pred veliko preizkušnjo, saj v goste prihaja Cedevita Olimpija.

Ljubljanski Zmaji so redni del sezone sklenili s šestimi zmagami na sedmih tekmah in tako silovito vstopajo v boje najboljših 16 moštev Evropskega pokala. Dejstvo je, da je četa glavnega trenerja Jurice Golemca prvi del tekmovanja sklenila s sedmimi zmagami in na drugem mestu skupine G, je pa tudi res, da bomo lahko v sredo ob 18.30 na parketu Virtus Segafredo Arene spremljali dvoboj edinih ekip v 7DAYS EuroCupu, ki sta imeli skupno razliko doseženih in prejetih točk na desetih tekmah, višjo od 100. Virtus je svoje tekmece namreč v povprečju premagoval za 11,6 točk na tekmo, Cedevita Olimpija pa je imela skupno razliko v tej statistični kategoriji po skupinskem delu, natanko 101 točko.

Ob vseh kvalitetah, ki jih premore ljubljanska ekipa, pa bo ključ do zmage prav zagotovo pazljivost Ljubljančanov pri izgubljanju žog. V dosedanjem delu sezone so Zmaji v povprečju na tekmo izgubljali le 10,3 žoge na tekmo, najmanj med vsemi moštvi v 7DAYS EuroCupu. Obenem pa bodo morali ljubljanski košarkarji izkoristiti tudi dejstvo, da v tej sezoni v povprečju zberejo kar 13,1 skok v napadu na tekmo. Virtus na drugi strani svojim tekmecem pusti kar 13,4 napadalne skoke na tekmo, in prav tu lahko Cedevita Olimpija išče svojo priložnost za zmago v Italiji.

ZGODOVINSKI OBRAČUN

Prvič v zgodovini bomo imeli priložnost spremljati obračun Zmajev in Virtusa v 7DAYS EuroCupu. Moštvi sta se pred tem srečali že desetkrat, osem zmag pa si lasti italijanska ekipa. Kar osemkrat so se Ljubljančani in Bolonjčani srečali v elitni Evroligi, in sicer med letoma 1998 in 2008.

Navijačem in košarkarskim navdušencem je prav zagotovo najbolj v spominu ostala četrtfinalna evroligaška serija iz sezone 2000/01. Italijani, takrat Kinder Bologna, so sicer dobili obe tekmi, a s skupno razliko le treh točk. Na prvi tekmi v Bologni je bilo po podaljšku 80:79, v Hali Tivoli pa je semafor kazal 81:79 v korist gostov iz Italije. In še zanimivost: zdajšnji glavni trener Zmajev Golemac je takrat nastopil na tisti drugi tekmi v Hramu slovenske košarke, in dvoboj sklenil s štirimi točkami in tremi skoki.

KENDRICK PERRY PROTI MILOŠU TEODOSIĆU

Ob vseh slovitih imenih, ki jih bomo imeli v sredo priložnost videti na parketu Virtus Segafredo Arene, pa vsi košarkarski navdušenci prav zagotovo z največjo nestrpnostjo čakajo dvoboj med obema organizatorjema igre, Kendrickom Perryjem in Milošem Teodosićem. Slednji je bil po odličnih predstavah v prvem delu tekmovanja izbran za najkoristnejšega igralca skupinskega dela 7DAYS EuroCupa, v povprečju pa beleži 14,6 točke in 6,3 asistence v 24 minutah igre, ki jih v povprečju prebije na parketu. Perry je skupaj s kapetanom Blažičem zaenkrat gonila sila ljubljanskega moštva v napadu, v povprečju pa ameriški organizator igre, ki se v tej sezoni prvič predstavlja na odru Evropskega pokala, dosega 16,6 točke, 5,6 asistence in 1,4 pridobljene žoge.

Tekmovanje: 7DAYS EuroCup, 1. kolo 2. dela
Datum: 13. januar 2021
Ura: 18.30
Lokacija: Bologna, Italija
Dvorana: Virtus Segafredo Arena
TV prenos: Šport TV 1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21: /
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: /


STATISTIKA PRED ZAČETKOM 1. KOLA 2. DELA 7DAYS EUROCUPA:

Kendrick Perry je na vseh desetih tekmah 7DAYS EuroCupa dosegel vsaj deset točk. Hkrati je na zadnjih sedmih tekmah v svojo statistiko vselej vpisal vsaj eno pridobljeno žogo.
Mikael Hopkins je na zadnjih osmih tekmah Evropskega pokala vselej pograbil vsaj pet odbitih žog.
Na zadnjih šestih tekmah 7DAYS EuroCupa je Edo Murić vsakič zadel vsaj en met za tri točke.
Jaka Blažič je s povprečjem 4,7 obrambnega skoka na tekmo, pred začetkom drugega dela na 12. mestu med vsemi košarkarji v 7DAYS EuroCupu.
S povprečjem 17,9 točke na tekmo, je Blažič tretji strelec 7DAYS EuroCupa.
Kendrick Perry je s 5,6 asistencami na tekmo deveti asistenc tekmovanja.
Perry v povprečju doseže 6,5 koše iz igre na tekmo, to pa ga uvršča na drugo mesto med vsem igralci v Evropskem pokalu.
Mikael Hopkins povprečno zbere 3,1 skok v napadu, to pa ga uvršča na četrto mesto lestvice v tej statistični kategoriji. S povprečjem 6,7 skoka na tekmo je Hopkins trenutno deveti skakalec tekmovanja.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji