Novica
11.04.2021

Tri stvari pred tekmo: Mornar : Cedevita Olimpija

Cedevito Olimpijo v črnogorskem obmorskem mestu Bar v nedeljo ob 21.00 čaka izredno pomemben obračun 25. kola Lige ABA z neposrednim konkurentom za mesto v končnici, Mornarjem. OBRAČUN NAJBOLJŠIH NAPADOV LIGE Ljubljanski košarkarji v povprečju dosegajo 88,1 točko na tekmo, košarkarji iz Bara pa 84,1 točko na obračun. V nedeljo se torej lahko nadejamo pravega … Continued

Cedevito Olimpijo v črnogorskem obmorskem mestu Bar v nedeljo ob 21.00 čaka izredno pomemben obračun 25. kola Lige ABA z neposrednim konkurentom za mesto v končnici, Mornarjem.

OBRAČUN NAJBOLJŠIH NAPADOV LIGE

Ljubljanski košarkarji v povprečju dosegajo 88,1 točko na tekmo, košarkarji iz Bara pa 84,1 točko na obračun. V nedeljo se torej lahko nadejamo pravega strelskega obračuna v Športni dvorani Topolica, zmagovalca pa bo dala igra v obrambi. Medtem, ko Zmaji v povprečju tekmecem dovoljujejo, da dosegajo 80,6 točke na tekmo, je Mornar v tem aspektu nekoliko boljši, saj tekmeci ekipe iz Bara v povprečju dosegajo 78,0 točk na obračun.

V kolikor bo uspel Jacob Pullen, nekdanji košarkar zagrebške Cedevite in prvi strelec Mornarja v tej sezoni, pozdraviti poškodbo kolena do začetka nedeljske tekme, bomo imeli priložnost spremljati tudi pravi revolveraški obračun med kapetanom Cedevite Olimpije, Jako Blažičem, in Pullenom, ki je v Ljubljani na prvem medsebojnem obračunu dosegel kar 36 točk.

IZREDNO POMEMBNA TEKMA ZA OBE EKIPI

Redni del sezone v Ligi ABA se počasi zaključuje. Po nedeljski tekmi z Mornarjem bo Cedevita Olimpija na parket sicer stopila še štirikrat, dvakrat se bodo Zmaji udarili s Crveno zvezdo mts, po enkrat pa s Cibono in Mego Soccerbet. A košarkarji Mornarja so neposredni tekmec Ljubljančanov v boju za končnico regionalnega tekmovanja. Zanimivo, enako je bilo pred zadnjim kolom rednega dela tudi v minuli sezoni, a se nato 22. kolo zaradi prekinitve in kasnejše odpovedi sezone zaradi pandemije koronavirusa, ni nikoli odigralo.

Košarkarji Cedevite Olimpije imajo torej vse v svojih rokah. Zagrebška Cedevita je v končnici Lige ABA nazadnje igrala v sezoni 2018/19, ko je redni del sezone zaključila s 16 zmagami na 22 tekmah. Zmaji imajo v tem trenutku na svojem računu že 16 zmag, Mornar 17, oba izkupička pa še nista dovolj za zagotovitev mesta v končnici. To je le še en dokaz, kako oster in izenačen je v tej sezoni boj za najvišja mesta v Ligi ABA.

POPRAVITI MET ZA TRI TOČKE

Ljubljanskim košarkarjem se je v Podgorico poznalo, da več kot dva tedna niso bili v tekmovalnem ritmu. Ena od najboljših strelskih ekip sezone v 7DAYS EuroCupu in najboljša po povprečju zadetih metov za tri točke v Ligi ABA v tej sezoni, s povprečjem 12,2 zadetega meta za tri točke na tekmo, je proti Budućnosti zadela le pet od 31 metov za tri točke. Strelske naprave Zmajev torej niso bile uravnane, zato pa je bila energija praktično celotno tekmo na najvišji možni ravni, in ravno pristop igralcev glavnega trenerja Jurice Golemca bo v nedeljo lahko odločil tekmo.

Zagotovo bodo Ljubljančani izredno motivirani, da proti moštvu, ki se je, tako kot Cedevita Olimpija, uvrstilo v drugi del Evropskega pokala, dokažejo, da so imeli v Podgorici le slab strelski dan, obenem pa je potrebno imeti v mislih, da je bil prav Mornar ta, ki je 27. decembra ljubljanskim košarkarjem zadal enega od redkih domačih porazov v sezoni 2020/21.

Tekmovanje: Liga ABA, 25. kolo
Datum: 11. april 2021
Ura: 21.00
Lokacija: Bar, Črna gora
Dvorana: Športna dvorana Topolica
TV prenos: Arena Sport  1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21 (Liga ABA): 1 (Arena Stožice – 88:93)
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: 2 (ŠD Topolica – 77:70; Arena Stožice – 90:91)

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji