Novica
02.01.2021

Tri stvari pred tekmo: Mega Soccerbet – Cedevita Olimpija

Teden, ki ga košarkarji Cedevite Olimpije preživljajo v Beogradu, se počasi zaključuje, svoje novoletno bivanje v srbski prestolnici pa bodo ljubljanski košarkarji zaključili v soboto ob 19.00 z obračunom z Mego Soccerbet. FILIP PETRUŠEV IN MARKO SIMONOVIĆ Dva izjemno nadarjena visoka igralca. En visok 211 centimetrov, drugi 210 centimetrov. Srb Filip Petrušev je 15. aprila … Continued

Teden, ki ga košarkarji Cedevite Olimpije preživljajo v Beogradu, se počasi zaključuje, svoje novoletno bivanje v srbski prestolnici pa bodo ljubljanski košarkarji zaključili v soboto ob 19.00 z obračunom z Mego Soccerbet.

FILIP PETRUŠEV IN MARKO SIMONOVIĆ

Dva izjemno nadarjena visoka igralca. En visok 211 centimetrov, drugi 210 centimetrov. Srb Filip Petrušev je 15. aprila dopolnil 20 let, Črnogorec Marko Simonović pa jih je 15. oktobra dopolnil 21. Petrušev je trenutno s povprečnim valorizacijskim indeksom 27,7 najbolj učinkovit košarkar Lige ABA, z indeksom 21,38 sledi naš Jaka Blažič, takoj za kapetanom Zmajev pa je Marko Simonović s povprečnim indeksom 19,09.

Dejstvo je torej, da bomo imeli v soboto ob 19.00 v Beogradu na parketu Hale sportova Ranka Žeravice priložnost spremljati tri najbolj učinkovite košarkarje Lige ABA, ob tem pa seveda ne smemo spregledati dejstva, da ima Cedevita Olimpija med deseterico igralcev v tej statistični kategoriji še Kendricka Perryja in Riona Browna.

Največja nevarnost Zmajem pa bo pretila prav s strani Marka Simonovića in Filipa Petruševa. Mlada in izredno nadarjena visoka igralca sta v tej sezoni (zaenkrat) pobrala tri od 12 nagrad za najkoristnejšega igralca kola regionalnega tekmovanja. Visoke igralce Cedevite Olimpije tako čaka veliko dela, če se bodo želeli uspešno kosati s Simonovićem in Petruševim.

PREKINITI NIZ PORAZOV

Po petih zaporednih zmagah so košarkarji Cedevite Olimpije na zadnjih dveh tekmah parket zapustili s sklonjenimi glavami. Obakrat so ljubljanski košarkarji sicer doživeli tesen poraz, dejstvo pa je, da je niz dveh zaporednih porazov trenutno najdaljši v aktualni sezoni 2020/21, žal pa je sledil takoj po najuspešnejši seriji zmag v tej sezoni.

Optimistično dejstvo je seveda, da je pred Ljubljančani še dolga sezona rednega dela Lige ABA, in da so, čeprav bi morali prav v soboto zaključiti prvo polovico tekmovanja, do tega trenutka odigrali le devet tekem. Na svojem računu imajo šest zmag in tri poraze, s tem izkupičkom pa ne zaostajajo veliko za vrhom lestvice regionalnega tekmovanja, a v soboto bodo morali v Beogradu napraviti vse, da preprečijo še morebitni tretji zaporedni poraz.

VRNITEV KENDRICKA PERRYJA V DOMOVANJE MEGE

Za kreatorja igre Cedevite Olimpije Kendricka Perryja bo sobotni obračun prvi, odkar se je poleti iz Mege preselil v Ljubljano. V sezoni 2019/20 je bil Kendrick Perry s povprečjem 18,5 točke na tekmo prvi strelec Lige ABA, za Mego Bemax pa je zaigral na desetih tekmah rednega dela sezone. Na teh desetih obračunih je Perry enkrat uspel preseči mejo 30 točk (v 15. kolu proti Crveni zvezdi mts; 31 točk), še trikrat pa je presegel mejo 20 točk. K svojemu točkovnemu izkupičku je dodajal še 6,2 asistence in 3,7 skoke na obračun.

V sezoni 2020/21 je prav Perry skupaj z Jako Blažičem nosilec igre Cedevite Olimpije, ob dejstvu, da bo sobotni dvoboj njegov prvi proti svoji nekdanji ekipi, pa bo zagotovo izredno zanimivo spremljati, kaj bo ameriški organizator igre pripravil za vse nas.

Tekmovanje: Liga ABA, 13. kolo
Datum: 2. januar 2021
Ura: 19.00
Lokacija: Beograd, Srbija
Dvorana: Hala sportova Ranko Žeravica
TV prenos: Arena Sport 1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21: /
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: 2 (Hala sportova Ranko Žeravica – 63:87; Hala Tivoli – 112:102)


Jaka Blažič je s povprečnim valorizacijskim indeksom 21,38 drugi najbolj učinkoviti košarkar Lige ABA. Kendrick Perry je na sedmem mestu (16,38), Rion Brown pa na osmem mestu (16,29).
Jaka Blažič je s povprečjem 17,38 točke tretji najboljši strelec regionalnega tekmovanja.
Mikael Hopkins je na lestvici najboljših skakalcev Lige ABA s povprečjem 6,88 skoka na četrtem mestu.
Kendrick Perry v povprečju podeli 6,0 asistenc na tekmo, s tem pa je trenutno na tretjem mestu lestvice najboljših asistentov Lige ABA.
Rion Brown je s povprečjem 1,71 pridobljene žoge na tekmo trenutno na drugem mestu med vsemi igralci v regiji v tej statistični kategoriji.
Cedevita Olimpija v sezoni 2020/21 v povprečju doseže 90,5 točke na tekmo. To je dovolj za najboljši napad v Ligi ABA.
Ljubljanski košarkarji v povprečju podelijo 18,5 asistence na tekmo, to pa naše moštvo uvršča na tretje mesto v tej statistični kategoriji.
Zmaji iz protinapadov v povprečju v sezoni 2020/21 dosežejo 15,25 točke, s tem pa so najboljše moštvo regionalnega tekmovanja v tej statistični kategoriji.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji