Novica
24.02.2021

Tri stvari pred tekmo: Krka – Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo ob 20.00 v Novem mestu na parket stopili prvič po več kot treh tednih, na zaostalem obračunu 14. kola Lige ABA pa se bodo udarili s Krko. LOKALNI DERBI LIGE ABA Oči slovenskih košarkarskih navdušencev bodo v sredo zvečer prav zagotovo usmerjene v Novo mesto, kjer se bosta še … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo ob 20.00 v Novem mestu na parket stopili prvič po več kot treh tednih, na zaostalem obračunu 14. kola Lige ABA pa se bodo udarili s Krko.

LOKALNI DERBI LIGE ABA

Oči slovenskih košarkarskih navdušencev bodo v sredo zvečer prav zagotovo usmerjene v Novo mesto, kjer se bosta še tretjič v sezoni pomerili Cedevita Olimpija in Krka. Na obeh prejšnjih preizkušnjah so se zmage veselili Ljubljančani, obe moštvi pa bosta tokrat na parket stopili praktično po mesecu dni tekmovalnega premora.

Vse dokler sezone Zmajev niso ustavile okužbe s COVID-19 in premor, ki so ga prinesle reprezentančne akcije, je četa glavnega trenerja Jurice Golemca nanizala šest zaporednih zmag. Zadnji uspeh so Ljubljančani slavili v francoskem mestu Bourg-en-Bresse v začetku februarja. Novomeški košarkarji bodo na svoj domači parket prav zagotovo stopili motivirani, saj v Ligi ABA zmage niso slavili na zadnjih štirih tekmah, le košarkarji Borca iz Čačka pa imajo manj zmag (4) od Krke (5).

Še zanimivost: Prav z Novomeščani bi se morali Ljubljančani udariti na zadnji tekmi rednega dela Lige ABA v sezoni 2019/20, do tekme pa zaradi globalne pandemije koronavirusa, ki je pred enim letom ustavila športni svet, ni prišlo.

KENDRICK PERRY IN ROK STIPČEVIĆ

Zanimiv dvoboj bodo navijači obeh ekip lahko spremljali na položaju organizatorja igre, kjer se bo Kendricku Perryju v dresu Cedevite Olimpije zoperstavil Rok Stipčević v dresu Krke. Slednji v povprečju beleži 11,6 točke in 2,2 asistenci na tekmo, Perry pa za Zmaje v sezoni 2020/21 v Ligi ABA v povprečju dosega 14,3 točke in 4,9 asistence. S tem izkupičkom je Američan na drugem mestu med najboljšimi strelci Cedevite Olimpije, ter prvi asistent ljubljanskega moštva.

ZMAJEV NASMEH

Družbeno odgovorni projekt Zmajev nasmeh bo čez manj kot teden dni doživel vrhunec, v Ljubljano pa prihodnji torek prihaja italijanski Virtus Segafredo Bologna. Moštvi se bosta udarili v petem kolu drugega dela 7DAYS EuroCupa, tekma pa bo imela dobrodelno noto. Donacije, v znesku 5 EUR, Zmaji še naprej zbirajo na različne načine, vse informacije pa lahko najdete NA TEJ POVEZAVI.

Tekmovanje: Liga ABA, 14. kolo
Datum: 23. februar 2021
Ura: 20.00
Lokacija: Novo mesto, Slovenija
Dvorana: ŠD Leona Štuklja
TV prenos: Arena Sport 1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21: 77:69 (Ljubljana; 4. oktober 2020)
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: 7256 (Ljubljana; 15. december 2019)

S povprečjem 19,0 točk na tekmo je Jaka Blažič drugi strelec Lige ABA. Med najboljšimi desetimi strelci tekmovanja od igralcev Cedevite Olimpije najdemo še Kendricka Perryja, ki je s povprečjem 14,3 točke deseti strelec tekmovanja.
Mikael Hopkins v povprečju zbere 6,6 skoke na tekmo in je peti najboljši skakalec regionalnega tekmovanja.
S povprečjem 4,9 asistence na tekmo je Perry peti najboljši asistent lige.
Rion Brown je s povprečjem 1,4 ukradene žoge na tekmo, tretji najboljši kradljivec žog v tekmovanju.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji