Novica
03.02.2021

Tri stvari pred tekmo: JL Bourg – Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v sredo ob 21.00 odpravili na parket v francoskem mestu Bourg-en-Bresse in se še drugič v drugem delu 7DAYS EuroCupa udarili z JL Bourgom. DRUGI OBRAČUN V TEDNU DNI Sredin dvoboj v Franciji bo lahko neposredno odločal o usodi ekip v skupini G drugega dela 7DAYS EuroCupa. JL Bourg je … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v sredo ob 21.00 odpravili na parket v francoskem mestu Bourg-en-Bresse in se še drugič v drugem delu 7DAYS EuroCupa udarili z JL Bourgom.

DRUGI OBRAČUN V TEDNU DNI

Sredin dvoboj v Franciji bo lahko neposredno odločal o usodi ekip v skupini G drugega dela 7DAYS EuroCupa. JL Bourg je namreč v zadnjem času v Evropskem pokalu izgubil štiri zaporedne tekme, v bojih najboljših 16 moštev tekmovanja pa po treh odigranih tekmah še ni okusil slasti zmage. V primeru zmage Cedevite Olimpije v Franciji bi bil tako JL Bourg že eliminiral iz boja za preboj med najboljših osem moštev tekmovanja, Zmaji pa bi napravili še en korak bliže preboju v naslednji del tekmovanja. Hkrati bi ljubljanski košarkarji ohranili upanje celo na prvo mesto na lestvici skupine G po drugem delu tekmovanja, dejstvo pa je, da bi o slednjem nato lahko odločal neposredni obračun z Virtus Segafredo Bologno.

A zdaj je pomembno to, kar je pred ekipo Cedevite Olimpije. Zmaji so se v Francijo podali z dobro popotnico iz prvega medsebojnega obračuna v Stožicah, kjer so minulo sredo slavili zmago s 94:91. Jaka Blažič je bil s 30 doseženimi točkami nezaustavljiv, Kendrick Perry pa je k uspehu dodal 14 točk, osem asistenc in tri pridobljene žoge. Danilo Anđušić je na drugi strani dosegel 25 točk.

JL Bourg je korak z Zmaji držal vse do začetka zadnje četrtine, nato pa so košarkarji Cedevite Olimpije z delnim izidom 13:2 potek dvoboja obrnili povsem v svojo korist.

KLJUČ DO ZMAGE: IGRA V SKOKU

Glavni trener Cedevite Olimpije, Jurica Golemac, je v dosedanjem poteku sezone vseskozi opozarjal na igro v skoku, ki je bila ena od slabosti Zmajev v prvem delu sezone. Ljubljančani so ta manjko popravili in minulo sredo zbrali devet skokov več od JL Bourga. Povprečno ljubljanski košarkarji v sezoni 2020/21 zberejo 6,4 skoke več od Francozov, ki so še naprej brez nekdanjega Zmaja, Alena Omića.

ZADNJA EVROPSKA TEKMA PRED ODMOROM

Do začetka premora, ki jih prinašajo reprezentančne aktivnosti, bodo košarkarji Cedevite Olimpije odigrali še dve tekmi. V soboto jih v Podgorici čaka obračun z Budućnostjo VOLI, prihodnji četrtek pa se bodo odpravili še v Novo mesto ter se na prestavljeni tekmi 14. kola Lige ABA udarili še s Krko.

V 7DAYS EuroCupu bomo Zmaje tako prihodnjič na parketu videli šele 2. marca, ko v Areno Stožice prihajajo košarkarji Virtusa Segafredo Bologne.

»Najbolj pomembno je, da ni poškodb. V dosedanjem delu sezone se nam še ni zgodilo, da bi bil nekdo odsoten zaradi resne poškodbe. Ritem, ko prestavljenih tekem ni, in se lahko osredotočaš na treninge in tekme, je dober za ekipo, ki je vajena tega ritma. Če bi vedeli vnaprej, da nekaterih tekem ne bo, bi se verjetno povsem drugače pripravljali, in bi namenili več pozornosti individualni taktiki,« pove glavni trener Golemac, in doda: »Ni časa za slavje, saj še nismo napravili nič. Moramo biti zadovoljni s svojimi igrami, a ostati trdno na tleh. Na JL Bourg se moramo čim bolje pripraviti. Dva treninga pred tekmo sta na nek način privilegij, saj smo imeli v zadnjih dveh tednih po navadi le en trening pred dvoboji. Za to tekmo bomo imeli malček več časa.«

V Bourg-en-Bresse se je ekipa odpravila v sredinih zgodnjih jutranjih urah, po vrnitvi v Ljubljano pa bodo Zmaji že v petek znova na poti v Podgorico.

Tekmovanje: 7DAYS EuroCup, 4. kolo 2. dela
Datum: 3. februar 2021
Ura: 21.00
Lokacija: Bourg-en-Bresse, Francija
Dvorana: EKINOX
TV prenos: Šport TV 1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21: 93:91 (Ljubljana; 27. januar 2021)
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: /

Na vseh 13 tekmah 7DAYS EuroCupa v sezoni 2020/21 je Kendrick Perry dosegel vsaj 10 točk.
Mikael Hopkins je na zadnjih 11 tekmah zbral vsaj pet skokov.
Na zadnjih devetih tekmah Evropskega pokala je Edo Murić zadel vsaj en met za tri točke.
Jaka Blažič je na zadnjih sedmih tekmah 7DAYS EuroCupa vsakič dosegel vsaj 10 točk in hkrati zadet vsaj en met za tri točke.
S povprečjem 18,7 točke na tekmo je Jaka Blažič trenutno drugi najboljši strelec 7DAYS EuroCupa, če v zakup štejemo še prvi del sezone.

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji