Novica
13.03.2021

Tri stvari pred tekmo: Igokea : Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija bo v soboto ob 19.00 v Laktaših z obračunom 21. kola Lige ABA proti Igokei sklenila niz treh zaporednih gostovanj v mednarodnih tekmovanjih. VEDNO NEUGODNO GOSTOVANJE Kako zahtevna preizkušnja je pred košarkarji Cedevite Olimpije? Dovolj pove dejstvo, da so Zmaji v sezoni 2019/20 sploh prvič slavili zmago v Športni dvorani Laktaše, za uspeh … Continued

Cedevita Olimpija bo v soboto ob 19.00 v Laktaših z obračunom 21. kola Lige ABA proti Igokei sklenila niz treh zaporednih gostovanj v mednarodnih tekmovanjih.

VEDNO NEUGODNO GOSTOVANJE

Kako zahtevna preizkušnja je pred košarkarji Cedevite Olimpije? Dovolj pove dejstvo, da so Zmaji v sezoni 2019/20 sploh prvič slavili zmago v Športni dvorani Laktaše, za uspeh nad Igokeo pa so v tretjem kolu prejšnje sezone Lige ABA potrebovali kar dva podaljška ter 30 točk kapetana Jake Blažiča. Semafor je ob koncu tekme kazal 95:90 za goste v oranžno-zelenih dresih, ključ do zmage pa je ležal v trojki Eda Murića, s katero si je Cedevita Olimpija zagotovila uspeh.

Dejstvo je, da je Igokea 28. februarja, ko je nazadnje stopila na domači parket v Ligi ABA, doživela poraz proti Budućnosti VOLI, z 82:87. Domačini bodo prav zagotovo izredno motivirani, da se vrnejo na zmagovalne tirnice, in to prav proti Cedeviti Olimpiji.

BOJ ZA KONČNICO

Že sam pogled na lestvico Lige ABA nam lahko da vedeti, da nas v soboto v Laktaših čaka ogorčen boj, ne le za zmago, temveč tudi za boljše izhodišče na lestvici regionalnega tekmovanja. Igokea je pred začetkom 21. kola na drugem mestu, s 15 zmagami in štirimi porazi. Cedevita Olimpija ima na svojem računu 15 zmag in tri poraze. Le Crvena zvezda mts je izgubila manj tekem od obeh ekip (2), v sezoni 2020/21 pa je Budućnost VOLI klonila trikrat, Mornar pa štirikrat.

Vse je jasno: Ekipa, ki se bo v soboto v Laktaših veselila zmage, bo napravila velik in odločen korak proti končnici Lige ABA. Poraženo moštvo bo moralo v zaključku rednega dela sezone napraviti vse, da nadoknadi zamujeno priložnost. Igokea je na zadnjih petih tekmah regionalnega tekmovanja slavila štirikrat, Zmaji pa v dvoboj vstopajo z nizom devetih zaporednih zmag v Ligi ABA.

OBRAČUN BLAŽIČA IN GRAYA

Jaka Blažič je s 30 točkami v Laktaših že v minuli sezoni dokazal, da mu Igokein dom več kot odgovarja. Zdaj se bo vodilni strelec Cedevite Olimpije, ki v povprečju dosega 18,3 točke na tekmo, zoperstavil Stevenu Grayu, ki v dresu Igokee v Ligi ABA za tri točke meče kar 46-odstotno, obenem pa je s povprečjem 11,0 točk na tekmo trenutno tretji strelec svoje ekipe. Res je, da je Gray zaenkrat zaigral le na štirih tekmah Igokee, a več kot očitno je v zadnjem času v Ligi ABA v odličnem ritmu, FMP-ju pa je nazadnje v Železniku nasul 19 točk ter zadel pet od devetih metov za tri točke.

Tekmovanje: Liga ABA, 21. kolo
Datum: 13. marec 2021
Ura: 19.00
Lokacija: Laktaši, Bosna in Hercegovina
Dvorana: Športna dvorana Laktaši
TV prenos: Arena Sport  1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21 (Liga ABA): 1 (Arena Stožice – 103:92)
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: 2 (ŠD Laktaši – 90:95; Arena Stožice – 78:85)

S povprečjem 18,3 točke na tekmo, je Jaka Blažič trenutno drugi najboljši strelec tekmovanja. Kendrick Perry je s povprečjem 14,7 točke na tekmo na devetem mestu.
Mikael Hopkins v povprečju zbere 6,7 skoke na tekmo, s tem izkupičkom pa je četrti najboljši skakalec Lige ABA.
Na četrtem mestu v statistični kategoriji asistenc najdemo Kendricka Perryja, ki jih v povprečju podeli 5,1 na tekmo.
Rion Brown je z 1,3 ukradene žoge na tekmo peti najboljši kradljivec žog v Ligi ABA.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji