Novica
30.12.2020

Tri stvari pred tekmo: FMP – Cedevita Olimpija

Koledarsko leto 2020 bodo košarkarji Cedevite Olimpije v sredo ob 21.00 sklenili na obrobju Beograda, in se na zaostali tekmi šestega kola Lige ABA udarili z FMP-jem. FMP V TEKMO VSTOPA Z NIZOM PORAZOV Moštvo FMP-ja slasti zmage ne pozna že na zadnjih šestih tekmah. Na desetih tekmah so doživeli kar devet porazov, zato bo … Continued

Koledarsko leto 2020 bodo košarkarji Cedevite Olimpije v sredo ob 21.00 sklenili na obrobju Beograda, in se na zaostali tekmi šestega kola Lige ABA udarili z FMP-jem.

FMP V TEKMO VSTOPA Z NIZOM PORAZOV

Moštvo FMP-ja slasti zmage ne pozna že na zadnjih šestih tekmah. Na desetih tekmah so doživeli kar devet porazov, zato bo ekipa iz Železnika v obračun s Cedevito Olimpijo prav zagotovo vstopila izredno motivirano, da leto zaključi z zmago. Ob tem je potrebno dodati, da je bil FMP na zadnjih dveh tekmah vseskozi v igri za zmago, a je na koncu doživeli poraz. Izbranci glavnega trenerja Bojana Đerića so imeli v zadnji četrtini dvoboja z Mego v svojih rokah prednost z desetimi točkami razlike, visok naskok pa so si priigrali tudi v podaljšku, na koncu pa so se košarkarji Mege veselili zmage z 92:91.

Ob dejstvu, da ima FMP po 11 odigranih kolih na svojem računu le dve zmagi, bo ekipa iz Železnikov skušala prav proti ranjeni Cedeviti Olimpiji, ki je v nedeljo doživela svoj prvi poraz po petih zaporednih zmagah, vknjižiti svojo tretjo zmago v regionalni sezoni.

OBRAČUN ORGANIZATORJEV IGRE BREZ LUKE RUPNIKA

V sredo bomo imeli na obrobju Beograda priložnost spremljati obračun izvrstnih organizatorjev igre, ki pa bo žal minil brez Luke Rupnika. Slednji namreč ni bil registriran za Cedevito Olimpijo v času, ko bi prvotno morala biti odigrana tekma šestega kola Lige ABA, dvoboj z FMP-jem pa bo tako moral spremljati s tribune.

Ljubitelji košarke pa boste kljub vsemu prišli na svoj račun, saj se bo Kendrick Perry v duelu kreatorjev igre zoperstavil domačemu Filipu Čoviću. Slednji je trenutno najboljši asistent Lige ABA, v povprečju pa svojim soigralcem podeli 7,2 asistenci na obračun. V tem statističnem aspektu igre je Perry trenutno na tretjem mestu med vsemi igralci v regionalnem tekmovanju, s povprečjem 6,0 asistence na tekmo.

Oba organizatorja igre sta povsem blizu tudi na lestvici strelcev, za odtenek pa je boljši Čović. V povprečju namreč dosega 13,67 točke na tekmo, s tem pa je 13. strelec Lige ABA, a Kendrick mu tesno diha za ovratnik, saj v povprečju dosega 13,57 točke na obračun.

NOVO LETO V BEOGRADU

Zmaji se v srbski prestolnici mudijo že od ponedeljka, v Beogradu pa bodo ostali do nedelje. V soboto ob 19.00 jih namreč čaka še dvoboj 13. kola Lige ABA z Mego Soccerbet, z devetimi zmagami in tremi porazi na 12 tekmah, trenutno vodilno ekipo regionalnega tekmovanja.

Tekmovanje: Liga ABA, 6. kolo
Datum: 30. december 2020
Ura: 21.00
Lokacija: Železniki, Srbija
Dvorana: Košarkaška dvorana FMP
TV prenos: Arena Sport 1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21: /
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: 2 (Arena Stožice – 93:89; Košarkaška dvorana FMP – 100:105)


ZANIMIVOSTI IZ SVETA STATISTIKE:

Jaka Blažič je trenutno tretji najboljši strelec Lige ABA (17,43).
Mikael Hopkins je šesti najboljši skakalec lige (6,14).
Kendrick Perry je tretji asistent lige (6,0).
Rion Brown je sedmi najboljši kradljivec žog (1,5).
Edo Murić za dve točki iz igre meče 76,92% (3. v ligi).
Kendrick Perry je v povprečju točk, doseženih iz protinapadov, najboljši igralec Lige ABA (6,57). Jaka Blažič je v tem statističnem elementu na petem mestu (2,86).
Mejo 100 doseženih točk v sezoni 2020/21 lahko na obračunu z FMP-jem doseže oz. preseže Kendrick Perry, ki je trenutno pri 95 točkah. Jaka Blažič je po skupnem številu točk, doseženih v tej sezoni v Ligi ABA, najboljši igralec Cedevite Olimpije s 122 doseženimi točkami.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji