Novica
20.04.2021

Tri stvari pred tekmo: Cibona : Cedevita Olimpija

Moštvo Cedevite Olimpije v torek ob 20.30 v Zagrebu čaka izredno pomemben obračun 23. kola Lige ABA s Cibono. DVOBOJ STARIH RIVALOV Le kdo se ne spomni obračunov Zmajev in Cibone vse od 90. let prejšnjega stoletja, ter še prej v jugoslovanskem državnem prvenstvu? Rivalstvo je sicer v zadnjih sezonah nekoliko zamrlo, kljub temu pa … Continued

Moštvo Cedevite Olimpije v torek ob 20.30 v Zagrebu čaka izredno pomemben obračun 23. kola Lige ABA s Cibono.

DVOBOJ STARIH RIVALOV

Le kdo se ne spomni obračunov Zmajev in Cibone vse od 90. let prejšnjega stoletja, ter še prej v jugoslovanskem državnem prvenstvu? Rivalstvo je sicer v zadnjih sezonah nekoliko zamrlo, kljub temu pa ima vsak dvoboj Cedevite Olimpije in Cibone poseben čar in pridih nostalgije.

Cibona v torek potrebuje zmago za potrditev obstanka v Ligi ABA, na ta način pa se izogne boju za obstanek, ki ga prinaša 13. mesto po rednem delu sezone. Cedevita Olimpija je še naprej v boju za mesta v končnici, kjer sta že Budućnost VOLI in Crvena zvezda mts. Obenem ljubljanske košarkarje prihodnji torek čaka še dvoboj z Mego Soccerbet, Zmaji pa, v kolikor si želijo preboja v končnico, potrebujejo dve zmagi.

EDO MURIĆ IN ROKO PRKAČIN

Izkušnje srečajo talent. Oba krilna košarkarja v zadnjem obdobju igrata dobro, zato je povsem mogoče, da se bo torkov dvoboj odločal prav z neposrednim obračunom med Edom Murićem in Rokom Prkačinom. Murić trenutno v povprečju beleži 8,9 točke in 4,0 skoke na tekmo, v tej sezoni pa se je že večkrat pokazal za ključnega moža na poti Cedevite Olimpije do uspehov in zmag. Prkačin, eden od najboljših mladih košarkarjev v Evropi, v povprečju dosega 14,1 točko in 6,7 skoke na tekmo.

POVSEM DRUGAČNA TEKMA, KOT V LJUBLJANI

Na prvem medsebojnem obračunu sezone v Ljubljani, je Cedevita Olimpija slavila gladko zmago s 100:75. Prav zgoraj omenjeni Murić je v Ljubljani v nedeljo, 13. decembra, dosegel 16 točk in zbral šest skokov, ter bil skupaj z Jarrodom Jonesom, ki je v statistiko vpisal 18 točk in pet skokov, najboljši strelec Cedevite Olimpije na poti do visoke zmage. Tokratni obračun bo malenkost drugačen, saj sta obe moštvi pod pritiskom zmage, ki lahko obema kluboma prinese veliko.

Tekmovanje: Liga ABA, 23. kolo
Datum: 20. april 2021
Ura: 20.30
Lokacija: Zagreb, Hrvaška
Dvorana: Košarkarski center Dražen Petrović
TV prenos: Arena Sport  1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21 (Liga ABA): 1 (Arena Stožice; 100:75)
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: 2 (Arena Stožice – 79:70; KC Dražen Petrović – 82:84)

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji