Novica
20.03.2021

Tri stvari pred tekmo: Cedevita Olimpija : Zadar

Sobota v Ljubljano prinaša obračun 22. kola Lige ABA. Ob 21.00 se bosta na stoženskem parketu udarila Cedevita Olimpija in Zadar. NAPETA KONČNICA NA PRVI MEDSEBOJNI TEKMI V Zadru je bil prvi medsebojni obračun obeh ekip napet vse do zadnjega. Cedevita Olimpija si je zmago priigrala šele v zadnjih 90 sekundah srečanja, preobrat pa sta … Continued

Sobota v Ljubljano prinaša obračun 22. kola Lige ABA. Ob 21.00 se bosta na stoženskem parketu udarila Cedevita Olimpija in Zadar.

NAPETA KONČNICA NA PRVI MEDSEBOJNI TEKMI

V Zadru je bil prvi medsebojni obračun obeh ekip napet vse do zadnjega. Cedevita Olimpija si je zmago priigrala šele v zadnjih 90 sekundah srečanja, preobrat pa sta zrežirala Edo Murić in Kendrick Perry. Najprej je Edo zadel met za tri točke za priključek, po tem, ko so košarkarji Zadra zapravili priložnost za povišanje vodstva, pa je po prekršku na metu za tri točke, Kendrick hladnokrvno zadel vse tri proste mete.

Zadar je sicer še imel priložnost, zadnja žoga je bila v rokah domačinov, a je Kodi Justice zgrešil met za tri točke, s katerim bi svojemu moštvu prinesel zmago. Skok je pobral Perry in Zmaji so se lahko začeli veseliti težko prigarane zmage z 80:78.

TEKMA ZA VRNITEV NA ZMAGOVALNE TIRNICE…

Navkljub dejstvu, da so v torek na obračunu Lige Nova KBM za prvaka s Termami Olimie Podčetrtkom na parket stoženske lepotice stopili praktično vsi nosilci igre Cedevite Olimpije, pa so Zmaji na zadnji preizkušnji v Ligi ABA doživeli poraz. V Laktaših je bila Igokea boljša s 76:70. Ljubljančani niso bili daleč od zmage, v zaključku tekme pa je zmanjkalo sreče in zbranosti.

Do prejšnje sobote je Cedevita Olimpija v Ligi ABA zbrala kar devet zaporednih zmag. Poraz so doživeli prvič po 30. decembru lani. Zdaj bodo morali Zmaji strniti vrste in napraviti vse, da v soboto dve točki ostaneta v Ljubljani.

… IN NOV KORAK PROTI KONČNICI

V Ligi ABA se bitka za mesta v končnici vse bolj in bolj zaostruje. Pred začetkom 22. kola je bil na vrhu lestvice Mornar, ki bo na prvem mestu ostal tudi po odigranem kolu. V bitki za končnico je trenutno šest moštev, poleg Cedevite Olimpije še moštvo iz Bara, Crvena zvezda mts, Igokea, Mega Soccerbet in Budućnost VOLI.

Tako izenačene bitke za prva mesta na lestvici košarkarski navdušenci v regiji niso spremljali že kar nekaj sezon. Cedevita Olimpija bo do konca rednega dela sezone odigrala še sedem tekem, od tega kar pet z neposrednimi konkurenti za najvišja mesta.

Tekmovanje: Liga ABA, 22. kolo
Datum: 20. marec 2021
Ura: 21.00
Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Dvorana: Arena Stožice
TV prenos: Arena Sport  1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21 (Liga ABA): 1 (ŠD Krešimir Ćosić – 78:80)
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: 2 (ŠD Krešimir Ćosić – 101:63; Arena Stožice – 90:82)

S povprečjem 17,53 točke na tekmo je Jaka Blažič drugi najboljši strelec Lige ABA.
Mikael Hopkins je s povprečjem 6,94 skoke na tekmo četrti skakalec tekmovanja.
Kendrick Perry v povprečju podeli 5,06 asistence na tekmo, s tem pa je četrti najboljši asistent lige.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji