Novica
02.03.2021

Tri stvari pred tekmo: Cedevita Olimpija – Virtus Segafredo Bologna

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je, do tega trenutka, najbolj pomembna tekma sezone. Ob 20.30 se bodo Zmaji v domačih Stožicah udarili z Virtusom iz Bologne, in si poskušali zagotoviti mesto v četrtfinalu 7DAYS EuroCupa. ZGODBA TEKME Ne le, da so košarkarji Cedevite Olimpije še naprej v igri za mesto v četrtfinalu Evropskega pokala – v … Continued

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je, do tega trenutka, najbolj pomembna tekma sezone. Ob 20.30 se bodo Zmaji v domačih Stožicah udarili z Virtusom iz Bologne, in si poskušali zagotoviti mesto v četrtfinalu 7DAYS EuroCupa.

ZGODBA TEKME

Ne le, da so košarkarji Cedevite Olimpije še naprej v igri za mesto v četrtfinalu Evropskega pokala – v skupini G tudi prvo mesto na lestvici še ni povsem oddano. Tekmec Zmajev je elitni Virtus, ekipa, sestavljena z namenom, da bodo v Bologni v sezoni 2021/22 lahko znova spremljali Evroligo.

Na prvem medsebojnem obračunu v Bologni je bilo 90:76 za domače moštvo. Ljubljanski košarkarji za uvrstitev v četrtfinale potrebujejo zmago nad Italijani, v kolikor pa želi četa glavnega trenerja Jurice Golemca poseči po prvem mestu v skupini, pa bo morala biti, ob morebitni zmagi Cedevite Olimpije, razlika med ekipama višja, kot v Bologni.

Tudi v primeru poraza na torkovi tekmi pa si lahko Zmaji mesto v četrtfinalu zagotovijo v sredo, seveda, le v primeru, da JL Bourg premaga Budućnost VOLI.

JAKA BLAŽIČ IN MARCO BELINELLI

Prav zagotovo bo vse košarkarske navdušence, ki bodo tekmo žal tudi tokrat morali spremljati preko malih zaslonov (TV prenos bo na Šport TV 1), najbolj navdušil strelski dvoboj med Jako Blažičem in Marcom Belinellijem. Kapetan Cedevite Olimpije je s povprečjem 20,0 točk na tekmo trenutno na prvem mestu lestvice najboljših strelcev poravnan z Robom Grayem iz Monaca, Belinelli pa je s povprečjem 16,8 točke na sedmem mestu. Pri Virtusu je pred njim še Miloš Teodosić, ki v povprečju dosega 17,0 točke na tekmo.

»Najbolj pozorni moramo biti na njihove najbolj nevarne igralce. A tudi v Bologni smo dali najboljše obrambne igralce na Belinellija, pa ste videli, kako se je končalo. Če imata on in Teodosić svoj večer, ju je težko zaustaviti,« je pred torkovo tekmo povedal Golemac. »Cedevita Olimpija bo težko tista, ki bo naredila revolucijo in ju povsem onemogočila. Predvsem pa ima Virtus veliko število nevarnih igralcev, ki lahko nadomestijo njun učinek.«

ZMAJEV NASMEH

Svoj vrhunec bo v torek doživel projekt Zmajev nasmeh, v katerega je Cedevita Olimpija vstopila z roko v roki s programom Veriga dobrih ljudi Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Za projekt Zmajev nasmeh lahko vsak opravi donacijo, ki znaša 5 EUR. Donacijo vsak opravi s posredovanjem besedilnega sporočila s ključno besedo ZMAJ5 na 1919, preko mobilne denarnice mBills, ter z nakupom vstopnice v spletni trgovini KK Cedevita Olimpija (www.shop.olimpija.com), na spletni strani Petrol Ticket, na vseh bencinskih servisih Petrol po celotni Sloveniji ter na spletni strani Moje karte.

Kljub dejstvu, da zaradi vseh epidemioloških ukrepov, navijači v Stožicah ne bodo prisotni, pa bodo lahko vsi, ki so se v akciji ‘V Stožice s kavča’, ki jo Cedevita Olimpija organizira skupaj z Zavarovalnico Triglav, v dvorani prisotni preko posebne virtualne tribune, ki bo postavljena za klopema obeh ekip.

Tekmovanje: 7DAYS EuroCup, 5. kolo 2. dela
Datum: 2. marec 2021
Ura: 20.30
Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Dvorana: Arena Stožice
TV prenos: Šport TV 1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21: 1 (Virtus Segafredo Arena – 90:76)
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: /

Kendrick Perry je na vseh 14 tekmah sezone v Evropskem pokalu dosegel dvomestno število točk.
Mikael Hopkins je na zadnjih 12 tekmah 7DAYS EuroCupa vselej zbral vsaj pet skokov.
Na zadnjih osmih tekmah Evropskega pokala je Jaka Blažič vsakič dosegel dvomestno število točk.
Prav tako je Blažič na zadnjih osmih tekmah vedno zadel vsaj en met za tri točke. Enako velja za Riona Browna.

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji