Novica
30.01.2021

Tri stvari pred tekmo: Cedevita Olimpija – Partizan NIS

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo skušali na sobotnem derbiju 17. kola Lige ABA s Partizanom NIS zabeležiti še peto zaporedno zmago v zadnjem obdobju. REZULTATSKA KRIZA PARTIZANA NIS V zadnjem obdobju je Partizan NIS zašel v manjšo rezultatsko krizo. Po tem, ko so črno-beli iz Beograda v sezoni 2019/20 vseskozi krojili vrh lestvice Lige ABA ter … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo skušali na sobotnem derbiju 17. kola Lige ABA s Partizanom NIS zabeležiti še peto zaporedno zmago v zadnjem obdobju.

REZULTATSKA KRIZA PARTIZANA NIS

V zadnjem obdobju je Partizan NIS zašel v manjšo rezultatsko krizo. Po tem, ko so črno-beli iz Beograda v sezoni 2019/20 vseskozi krojili vrh lestvice Lige ABA ter bili v 7DAYS EuroCupu in regionalnem tekmovanju celo glavni favoriti za osvojitev naslova prvaka, pa Beograjčanom v tej sezoni ne gre vse po načrtih. Na klop Partizana je pred kratkim sedel slovenski strateg in stari znanec ljubljanskega občinstva Sašo Filipovski, beograjski klub pa kljub temu pred obračunom s Cedevito Olimpijo zaseda šele sedmo mesto na lestvici Lige ABA, na svojem računu pa ima po 15 odigranih tekmah ‘le’ sedem zmag.

Tudi v Evropskem pokalu so Beograjčani zabeležili šest zmag in štiri poraze v prvem delu tekmovanja, v drugem delu pa imajo po dveh odigranih tekmah na svojem računu zmago in poraz.

PRILOŽNOST ZA PORAVNANJE RAČUNOV

Eno izmed sedmih regionalnih zmag je Partizan NIS 25. oktobra lani v Hali sportova Ranka Žeravice vknjižil prav proti Cedeviti Olimpiji. Takrat je semafor po 40 minutah igre kazal 86:77 v korist črno-belih. Takrat je 17 točk za Partizan NIS dosegel Codi Miller-McIntyre, in bil s tem izkupičkom tudi najboljši strelec svoje ekipe, a malo verjetno je, da bomo v soboto Codija lahko videli na parketu stoženske lepotice.

Ravno iz tega razloga bo soboten obračun odlična priložnost, da Cedevita Olimpija še drugo sezono zapored v Stožicah Partizan premaga. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca je v izjemnem nizu štirih zaporednih zmag in to navkljub napornemu ritmu tekem, v katerem so se znašli v zadnjem obdobju. Motivacija kljub morebitni utrujenosti ne bi smela biti pod vprašajem, saj vsi vemo, da Zmaji komaj čakajo dvoboj s Partizanom, na katerem bodo lahko z borbeno igro poravnali račune iz Beograda.

BOJ ZA KONČNICO

Zmaga Cedevite Olimpije na sobotni tekmi bi Zmaje še bolj učvrstila na odličnem položaju pred zaključnimi boji za mesta, ki vodijo v končnico Lige ABA. Po drugi strani pa se je Partizan NIS znašel v položaju, ko enostavno potrebuje zmago, saj bi Beograjčane deveti poraz v sezoni še bolj oddaljil od končnice regionalnega tekmovanja.

Oči številnih košarkarskih navdušencev bodo zato prav zagotovo uprte v neposredni obračun med Kendrickom Perryjem in Ognjenom Jaramazom. Kendrick je trenutno drugi najboljši strelec in prvi asistent Cedevite Olimpije, v povprečju pa beleži 14,3 točke in 5,1 asistence na tekmo. Jaramaz na drugi strani v povprečju dosega 11,9 točke ter 2,6 asistence na obračun.

Tekmovanje: Liga ABA, 17. kolo
Datum: 30. januar 2021
Ura: 19.00
Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Dvorana: Arena Stožice
TV prenos: Arena Sport 1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21: 86:77 (Beograd; 25. oktober 2020)
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: 85:69 (Ljubljana; 26. oktober 2019); 96:95 (Beograd; 11. november 2020)

S povprečjem 18,25 točke na tekmo je Jaka Blažič drugi najboljši strelec Lige ABA.
Mikael Hopkins v povprečju zbere 6,42 skoka na tekmo, s tem pa je šesti najboljši skakalec regionalnega tekmovanja.
Kendrick Perry v povprečju podeli 5,08 asistence na tekmo in je peti najboljši asistent Lige ABA.
S povprečjem 1,45 pridobljene žoge na tekmo je Rion Brown peti najboljši kradljivec žog v regiji.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji