Novica
27.04.2021

Tri stvari pred tekmo: Cedevita Olimpija : Mega Soccerbet

Cedevita Olimpija se je pred zadnjim kolom rednega dela Lige ABA znašla v zanimivem položaju, saj njena uvrstitev v končnico tekmovanja ni odvisna zgolj od rezultata tekme 26. kola z Mego Soccerbet. ZMAGA NUJNO POTREBNA Ne glede na vse, Zmaji v torek v stoženski lepotici nujno potrebujejo zmago za ohranitev upanja za preboj v končnico … Continued

Cedevita Olimpija se je pred zadnjim kolom rednega dela Lige ABA znašla v zanimivem položaju, saj njena uvrstitev v končnico tekmovanja ni odvisna zgolj od rezultata tekme 26. kola z Mego Soccerbet.

ZMAGA NUJNO POTREBNA

Ne glede na vse, Zmaji v torek v stoženski lepotici nujno potrebujejo zmago za ohranitev upanja za preboj v končnico Lige ABA. Dejstvo pa je, da žal vse ne bo v rokah Ljubljančanov. Istočasno, ob 18.00, se bo v Laktaših začel tudi obračun med Igokeo in Mornarjem iz Bara, ki bo prav tako odločal o zadnjem potniku v končnico. V kolikor Cedevita Olimpija premaga Mego, mora, za zagotovitev zadnje vstopnice za ljubljanske košarkarje za med najboljše štiri ekipe v regiji, Igokea premagati Mornar.

Računica je torej sila preprosta, to pa ne pomeni, da v torek Ljubljančane v največji slovenski športni dvorani čaka lahko delo. Mega Soccerbet bo zaigrala brez pritiska rezultata, nadarjena beograjska ekipa pa že skozi celotno sezono kaže odlične igre. Beograjčani bodo tekmovanje, ne glede na to, ali v torek doživijo poraz, ali pa zabeležijo zmago, zaključili na šestem mestu prvenstvene razpredelnice.

RAZBURLJIV MEDSEBOJNI OBRAČUN V LJUBLJANI

Ko govorimo o srečanju Cedevite Olimpije in Mege Soccerbet v Ljubljani, ne moremo pozabiti zadnjega medsebojnega obračuna obeh ekip v slovenski prestolnici. Predlanskega 21. decembra sta moštvi poskrbeli za eno izmed najbolj razburljivih tekem v sezoni 2020/21, dvoboj pa se je zaključil šele po dveh podaljških, z rezultatom 112:102 v korist zeleno-oranžnih. V Tivoliju so bili obiskovalci tekme priča pravemu strelskemu obračunu med zdajšnjima soigralcema pri Cedeviti Olimpiji, Jako Blažičem in Kendrickom Perryjem. Slednji je dosegel kar 27 točk, ob tem pa vknjižil še pet skokov in pet asistenc, kapetan Cedevite Olimpije pa je v statistiko vpisal kar 33 točk, devet skokov, šest asistenc in dve pridobljeni žog, ter z valorizacijskim indeksom 48 poskrbel za svojo najbolj učinkovito predstavo kariere v Ligi ABA.

JAKA BLAŽIČ : FILIP PETRUŠEV

Številne oči košarkarskih navdušencev bodo tako v torek uprte prav v Jako Blažiča. Na drugi strani mu bo nasproti stal Filip Petrušev, in čeprav ne igrata na enakih igralnih položajih, bosta oba košarkarja prav zagotovo znova poskrbela za izredno košarkarsko predstavo. Blažič je pred začetkom 26. kola s povprečjem 16,6 točke na tekmo četrti najboljši strelec tekmovanja, Petrušev pa v povprečju beleži 23,7 točke na tekmo in je s tem najboljši strelec Lige ABA.

Tekmovanje: Liga ABA, 26. kolo
Datum: 27. april 2021
Ura: 18.00
Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Dvorana: Arena Stožice
TV prenos: Arena Sport 2
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21 (Liga ABA): 1 (Hala sportova Ranko Žeravica – 88:93)
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: 2 (Hala sportova Ranko Žeravica – 63:87; Hala Tivoli – 112:102)

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji