Novica
27.01.2021

Tri stvari pred tekmo: Cedevita Olimpija – JL Bourg en Bresse

Cedevita Olimpija proti JL Bourgu. Tretje kolo drugega dela 7DAYS EuroCupa. Sreda, ob 20.30. Žal pred praznimi tribunami stoženske dvorane, a v televizijskem prenosu na Šport TV 1. DOMAČI NIZ ZMAG Košarkarji Cedevite Olimpije bodo skušali v sredo proti JL Bourgu podaljšati domači niz zmag, ki do tega trenutka traja že šest tekem. Res je, … Continued

Cedevita Olimpija proti JL Bourgu. Tretje kolo drugega dela 7DAYS EuroCupa. Sreda, ob 20.30. Žal pred praznimi tribunami stoženske dvorane, a v televizijskem prenosu na Šport TV 1.

DOMAČI NIZ ZMAG

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo skušali v sredo proti JL Bourgu podaljšati domači niz zmag, ki do tega trenutka traja že šest tekem. Res je, da so eno od teh šestih tekem Zmaji dobili v turški Bursi, a to ne zanemari dejstva, da je stoženski parket zaenkrat zelo nevaren za vse tekmece čete glavnega trenerja Jurice Golemca.

Še toliko bolj na roko gre ljubljanskim košarkarjem dejstvo, da je francoska ekipa prvi dve tekmi drugega dela 7DAYS EuroCupa izgubila s skupno razliko 40 točk. Bourg je sicer na obračunu z Virtus Segafredo Bologno nudil dober odpor proti glavnim favoritom za osvojitev naslova prvaka Evropskega pokala, na koncu pa klonil s 87:99. To pa le pomeni, da bodo Francozi v sredo izredno nevaren tekmec, in se bodo morali Zmaji maksimalno osredotočiti na vse naloge, ki jih zastavi strokovni štab.

»Največ se naučiš na tekmah, na katerih ne igraš dobro. Igralci so zelo inteligentni. Ko jim pokažeš, kaj delajo narobe, se zavedajo svojih napak, in jih skušajo popravit. To ne pomeni, da se napake ne bodo ponavljale, a najpomembnejša stvar v športu je, da imaš konstanto,« pove glavni trener Jurica Golemac. »Tekme, ki jih izgubiš in jih odigraš slabo, so tiste, iz katerih se največ naučiš.«

Pri tem je imel Golemac seveda v mislih obračun z FMP-jem v Ligi ABA, tik pred zaključkom koledarskega leta 2020, od takrat pa Zmaji igrajo veliko bolje, in beležijo zmage, ki so v tem trenutku izredno pomembne za njihov položaj na lestvicah regionalnega in evropskega tekmovanja.

REVOLVERAŠKI OBRAČUN

Najboljši del sredine tekme? Možnost spremljati dva najboljša strelca 7DAYS EuroCupa v sezoni 2020/21. Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je trenutno s skupno 214 doseženimi točkami (povprečje 17,83) na samem vrhu lestvice strelcev Evropskega pokala, takoj za njim pa je z 213 doseženimi točkami Danilo Anđušić, ki v povprečju beleži 17,75 točke na obračun. Zanemariti pa ne gre niti dejstva, da je na četrtem mestu lestvice strelcev organizator igre Zmajev, Kendrick Perry, ki v povprečju dosega 17,0 točke na tekmo.

»Ni nas lahko branit, ko smo intenzivni, in ko Jaka ter Kendrick intenzivno napadata nasprotnike. Oba lahko sama poskrbita za svoj met na koš in hkrati poskrbita, da imajo odprt met soigralci. Ta drugi aspekt njune igre je odlična pridobitev za vse nas. Začeli smo verjeti drug v drugega. Zelo nevarni smo pri metu z razdalje, tu imamo kar nekaj igralcev, ki lahko zadenejo,« pravi Golemac. »Moramo dihati kot eno. Morda je celo prehitro, da igramo tako dobro. Moramo priti do tega, da žoga čim hitreje kroži med igralci.«

(VNOVIČ) ZNANI OBRAZI

JL Bourg se bo prvič v zgodovini mudil v Ljubljani na uradni tekmi kateregakoli mednarodnega tekmovanja, v svojih vrstah pa ima francosko moštvo dva igralca, ki Slovenijo zelo dobro poznata. Govora je seveda o Alenu Omiću, nekdanjemu slovenskemu naturaliziranemu reprezentantu, ter Zachu Wrightu, odličnemu organizatorju igre, ki je v Ljubljani pustil velik pečat v minulem desetletju.

No, nasproti pa si bosta stala tudi Edo Murić in Danilo Anđušić, ki sta si garderobo delila v beograjskem Partizanu NIS.

Tekmovanje: 7DAYS EuroCup, 3. kolo 2. dela
Datum: 23. januar 2021
Ura: 20.30
Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Dvorana: Arena Stožice
TV prenos: Šport TV 1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21: /
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: /

Kendrick Perry je na vseh 12 tekmah 7DAYS EuroCupa dosegel vsaj 10 točk.
Mikael Hopkins je na zadnjih 10 tekmah vselej zbral vsaj pet skokov, Edo Murić pa je na zadnjih osmih tekmah Evropskega pokala vsakič zadel vsaj en met za tri točke.
Jaka Blažič je na zadnjih šestih tekmah 7DAYS EuroCupa vsakič dosegel vsaj 10 točk in zadel vsaj en met za tri točke.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji