Novica
08.04.2021

Tri stvari pred tekmo: Budućnost VOLI – Cedevita Olimpija

Četrtek slovenskim košarkarskim navdušencem prinaša derbi 18. kola Lige ABA med Cedevito Olimpijo in Budućnostjo VOLI. Obračun v Morači bo pomenil, da bodo Zmaji na svojem koledarju prečrtali eno od štirih zaostalih tekem. KONEC AKTIVNEGA ODMORA Člansko moštvo Cedevite Olimpije smo lahko v polni sestavi na parketu nazadnje spremljali 23. marca. Takrat so Zmaji gostovali … Continued

Četrtek slovenskim košarkarskim navdušencem prinaša derbi 18. kola Lige ABA med Cedevito Olimpijo in Budućnostjo VOLI. Obračun v Morači bo pomenil, da bodo Zmaji na svojem koledarju prečrtali eno od štirih zaostalih tekem.

KONEC AKTIVNEGA ODMORA

Člansko moštvo Cedevite Olimpije smo lahko v polni sestavi na parketu nazadnje spremljali 23. marca. Takrat so Zmaji gostovali v Športni dvorani Leona Štuklja in novomeško Krko premagali s 76:63. Dva dneva kasneje je pomlajena zasedba ljubljanske članske ekipe gostovala v Šenčurju in visoko izgubila na tekmi državnega prvenstva, nato pa so se začele težave, ki krojijo sezono vsem športnim klubom.

Zmajem je COVID-19 najprej prekrižal načrte pred odhodom v Zagreb, kjer bi se morali v 23. kolu Lige ABA pomeriti s Cibono, nato pa je bil zaradi okužb v zasedbi Crvene zvezde mts prestavljen še domači obračun 24. kola regionalnega tekmovanja. No, vsa tekmovanja pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije, so zaradi ukrepov Vlade Republike Slovenije prekinjena, tako da četa glavnega trenerja Jurice Golemca tudi v Ligi Nova KBM ni uspela stopiti na parket.

V četrtek pa bo aktivnega odmora, ki so ga Zmaji izkoristili predvsem za celjenje ran ter zavzeto treniranje, konec. Tekmec? Vroča Budućnost VOLI.

DVOBOJ STARIH ZNANK

Cedevita Olimpija in Budućnost VOLI sta se v sezoni 2020/21 pomerili že trikrat. Dvakrat sta si moštvi nasproti stali v 7DAYS EuroCupu, enkrat pa v Ligi ABA. Če k temu prištejemo še pripravljalni obračun v Kranjski Gori, bo četrtkova tekma že peta medsebojna v tej sezoni.

V pripravljalnem obdobju je zmago slavila Budućnost VOLI. Sledili sta dve zaporedni zmagi Cedevite Olimpije na stoženskem parketu, najprej v Evropskem pokalu, nato pa še na prvem medsebojnem obračunu v regionalni ligi. Moštvi sta si nasproti stali v zadnjem kolu drugega dela 7DAYS EuroCupa, tekma pa je odločala o potniku v četrtfinale drugorazrednega evropskega tekmovanja. Navkljub dejstvu, da so Zmaji prvi medsebojni evropski obračun dobili s tremi točkami razlike, pa se je Budućnost VOLI v svoji Morači v šestem kolu drugega dela 7DAYS EuroCupa veselila zanesljive zmage, ter uvrstitve med najboljših osem moštev v tekmovanju.

Pred ljubljansko in podgoriško ekipo je tako izredno zanimiv obračun, obe moštvi pa sta še naprej v boju za mesto v končnici Lige ABA. Že sam položaj na lestvico pove veliko o tem, kako zahtevna tekma je pred Cedevito Olimpijo, z zmago pa bi Zmaji napravili odločen korak proti uvrstitvi med najboljša štiri moštva v regiji.

DVOBOJ NA POLOŽAJU ORGANIZATORJA IGRE

Kendrick Perry proti Nikoli Ivanoviću. Dvoboj dveh kreatorjev igre, ki bi lahko po 40 minutah dal odgovor na vprašanje zmagovalca tekme. Za obema igralcema je odlična sezona, v kateri sta se oba dokazala kot ključna pri uspehih njunih ekip. Perry in Ivanović sta druga najboljša strelca in prva asistenta svojih ekip. Kendrick v povprečju beleži 14,3 točke in 5,1 asistence, Ivanović pa v povprečju 13,9 točkam dodaja 4,6 asistence.

Tekmovanje: Liga ABA, 18. kolo
Datum: 8. april 2021
Ura: 18.00
Lokacija: Podgorica, Črna gora
Dvorana: Morača
TV prenos: Arena Sport  1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21 (Liga ABA): 1 (Arena Stožice – 95:84)
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: 2 (Morača – 93:80; Arena Stožice – 81:79)

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji