Novica
06.03.2021

Tri stvari pred tekmo: Borac – Cedevita Olimpija

Za košarkarje Cedevite Olimpije počitek ne obstaja. Sobotna tekma z Borcem, ki se bo v Čačku začela ob 17.00, bo prva v nizu treh zaporednih gostovanj v mednarodnih tekmovanjih, Zmaji pa bodo skušali podaljšati niz zmag v Ligi ABA. NADALJEVATI NIZ USPEHOV Cedevita Olimpija je v Ligi ABA v odlični formi, saj vse od konca … Continued

Za košarkarje Cedevite Olimpije počitek ne obstaja. Sobotna tekma z Borcem, ki se bo v Čačku začela ob 17.00, bo prva v nizu treh zaporednih gostovanj v mednarodnih tekmovanjih, Zmaji pa bodo skušali podaljšati niz zmag v Ligi ABA.

NADALJEVATI NIZ USPEHOV

Cedevita Olimpija je v Ligi ABA v odlični formi, saj vse od konca lanskega decembra ne pozna poraza. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca je na dosedanjih 17 tekmah zabeležila 14 zmag, doživela pa le tri poraze. S tem izkupičkom so Zmaji še naprej v boju za mesto v končnici regionalnega tekmovanja, dejstvo pa je, da jih navkljub temu, da je Borac na 17 tekmah zmago slavil le trikrat, v Čačku ne čaka lahko delo. Favoriti za zmago na sobotni tekmi so seveda ljubljanski košarkarji, ki bodo hkrati skušali podaljšati niz zmag v Ligi ABA, ki trenutno znaša osem tekem.

Košarkarji Čačka bodo skušali z zmago pobegniti iz nevarne cone, kjer se trenutno nahajajo. Z najmanj zmagami na svojem računu po 19 kolih, bodo skušali sobotni domačini prekiniti niz petih zaporednih porazov v zadnjem obdobju. Ob tem pa je potrebno imeti v mislih tudi dejstvo, da je Cedevita Olimpija ena izmed najbolj nevarnih ekip v Ligi ABA, ko se razigra, in prav zagotovo bodo Zmaji želeli v soboto v Čačku popraviti okus v ustih po torkovem porazu proti Virtusu iz Bologne v petem kolu 7DAYS EuroCupa.

V ČAČKU GOSTUJE NAJBOLJŠI NAPAD LIGE ABA

Cedevita Olimpija ima v svoji lasti najboljši napad Lige ABA. Ljubljančani so odigrali 15 tekem, na teh pa v povprečju dosegali 90,47 točke na obračun. To je skoraj pet točk več, kot Crvena zvezda mts, ki si lasti drugi najboljši napad regionalnega tekmovanja (85,93). Že pred obračunom z Virtusom iz Bologne pa je glavni trener Jurica Golemac izpostavil, da ga skrbi predvsem igra v obrambi. Njegove skrbi so bile upravičene, saj so Italijani v Stožicah dosegli 108 točk, je pa tudi res, da so za to potrebovali 45 minut.

Ne glede na vse, košarkarji Cedevite Olimpije v sezoni 2020/21 navdušujejo z izjemno igro v napadu, navijači pa z veseljem spremljajo Zmaje na obeh straneh parketa. Toda v soboto bodo v Čačku potrebovali 40 minut osredotočene igre, napraviti pa bodo morali vse, da se v Ljubljano vrnejo z novima dvema točkama.

UVERTURA V TORKOV OBRAČUN Z BUDUĆNOSTJO VOLI

Misli vseh v ljubljanskem klubu prav zagotovo že uhajajo k torkovemu obračunu z Budućnostjo VOLI v Podgorici. Slednji bo namreč odločal o potniku v četrtfinale 7DAYS EuroCupa. Zmaji so trenutno v boljšem izhodišču, saj so na prvem medsebojnem srečanju slavili zmago s tremi točkami razlike, a to ne pomeni, da se bo podgoriška ekipa na domačem igrišču kar predala. Slovenija še nikoli v zgodovini ni spremljala četrtfinalnih bojev Evropskega pokala, in četa glavnega trenerja Jurice Golemca bo skušala napraviti vse, da se sanje vseh košarkarskih navdušencev, pa tudi seveda sanje vseh v klubu, uresničijo.

Tekmovanje: Liga ABA, 20. kolo
Datum: 5. marec 2021
Ura: 17.00
Lokacija: Čačak, Srbija
Dvorana: Dvorana Borac
TV prenos: Arena Sport 1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21: 1 (Arena Stožice – 97:88)
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: /

S povprečjem 18,73 točke na tekmo, je Jaka Blažič trenutno drugi najboljši strelec Lige ABA.
Mikael Hopkins v povprečju pograbi 6,8 skoke na tekmo, s tem pa je četrti skakalec v regiji.
Kendrick Perry povprečno podeli 4,93 asistence na tekmo in je šesti najboljši asistent regionalnega tekmovanja.

Zadnje novice#ZmajevoSrce
03.12.2023


Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji