Novica
02.09.2020

Cedevita Olimpija s trojko Hodžića preko Nymburka

Košarkarji Cedevite Olimpije so po 177 dneh ponovno stopili na parket Arene Stožice in bili na tretji pripravljalni tekmi pred prihajajočo sezono boljši od Nymburka. Alen Hodžić je poskrbel za trojko za zmago. Moštvo Cedevite Olimpije je po vrnitvi iz Nemčije, kjer je v preteklem tednu odigralo dve pripravljalni srečanji z ekipama Bayerna in ratiopharma … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so po 177 dneh ponovno stopili na parket Arene Stožice in bili na tretji pripravljalni tekmi pred prihajajočo sezono boljši od Nymburka. Alen Hodžić je poskrbel za trojko za zmago.

Moštvo Cedevite Olimpije je po vrnitvi iz Nemčije, kjer je v preteklem tednu odigralo dve pripravljalni srečanji z ekipama Bayerna in ratiopharma Ulma, ponovno preizkusilo svojo pripravljenost proti  Nymburku, udeležencu Lige prvakov v prihajajoči sezoni.

Soigralcem se je po povratku v Ljubljano pridružil Mangok Mathiang, za katerega je bilo to prvo pripravljalno srečanje v Stožicah v zeleno-oranžnem dresu ljubljanskega moštva.

Obračun, ki je potekal pred praznimi tribunami stoženske dvorane, so Zmaji začeli z veliko energije, semafor je po prvi polovici srečanja kazal 53:50 v korist domačega moštva. V drugi polovici srečanja sta se ekipi nekajkrat izmenjali v vodstvu, na koncu pa je s trojko slabo minuto pred zaključkom srečanja končni izid postavil Alen Hodžić.

Strelsko je bil tokrat najbolje razpoložen Jaka Blažič ki je zbral 23 točk. Na srečanju, ki ga je krasila moštvena igra Zmajev, se je s 19 točkami izkazal tudi Kendrick Perry, svoje pa sta dodala Edo Murić (15 točk) ter Hodžić (11). Najboljši strelec gostov je bil Vojtech Hruban, ki je dosegel 22 točk.

Košarkarje Cedevite Olimpije naslednja pripravljalna tekma čaka v sredo, 9. septembra, ko v Ljubljano prihaja münchenski Bayern. Srečanje v Stožicah si bo možno ogledati v neposrednem televizijske prenosu na Šport TV 1 ob 18:00.

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Dosegli smo zmago proti odlični ekipi Nymburka, ki je letos odigrala že kar nekaj pripravljalnih tekem. Na trenutke smo bili zelo dobri, na trenutke slabši, kar je normalno za pripravljalno obdobje. Mangok Mathiang se nam je komaj priključil in ni še pripravljen za igro, Rion Brown pa je izven forme. Potrebno ju bo pripeljati do tega, da se uigrata in nam dvigneta kakovost igre. Imeli smo težave s skokom v obrambi, izgubljenimi žogami in zgrešenimi meti, ki bi jih morali zadeti, kar je za pripravljalno obdobje normalno, noge so namreč težke. Videli smo dobre in slabe stvari, a gremo dalje in so skušamo dvigovati iz dneva v dan.«

Alen Hodžić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Vidi se, da smo nova ekipa in se ne poznamo tako dobro. Mislim, da nas čaka še dosti trdega dela, predvsem pri igri v obrambi. Svojo kakovost v napadu poznamo, korak naprej pa moramo narediti v obrambi, saj je ta tista, ki zmaguje tekme.«

PRIPRAVLJALNE TEKME 2020

Arena Stožice (Ljubljana), sreda, 2. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – NYMBURK 93:90 (27:24, 26:26, 13:16, 27:24)
Cedevita Olimpija:
Radović, Perry 19, Hopkins 4 (6 skokov), Duščak 1, Murić 15 (7 skokov), Mathiang 4, Ukić 3, Blažič 23, Brown, Hodžić 11, Dimec 6, Marinković 7.

Arena Stožice (Ljubljana), sreda, 9. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – BAYERN MÜNCHEN

Že odigrano:

München (Nemčija), četrtek, 27. avgust:
BAYERN MÜNCHEN – CEDEVITA OLIMPIJA 74:82 (21:20, 23:23, 18:20, 12:19)

Am OrangeCampus (Ulm, Nemčija), sobota, 29. avgust:
RATIOPHARM ULM – CEDEVITA OLIMPIJA 90:89 (27:22, 26:26, 16:22, 21:19)

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji