Novica
24.11.2020

Štirje Zmaji na reprezentančnih akcijah

V tem tednu se bodo v Evropi nadaljevale kvalifikacije za EuroBasket 2022. Ljubljanska Cedevita Olimpija bo imela v drugem ciklu kvalifikacij štiri predstavnike, ki bodo nosili dres Slovenije in Hrvaške. Dres slovenske moške članske reprezentance bodo v drugem ciklu kvalifikacij nosili Jaka Blažič, Edo Murić in Alen Hodžić, kapetan hrvaške reprezentance pa bo vnovič Roko … Continued

V tem tednu se bodo v Evropi nadaljevale kvalifikacije za EuroBasket 2022. Ljubljanska Cedevita Olimpija bo imela v drugem ciklu kvalifikacij štiri predstavnike, ki bodo nosili dres Slovenije in Hrvaške.

Dres slovenske moške članske reprezentance bodo v drugem ciklu kvalifikacij nosili Jaka Blažič, Edo Murić in Alen Hodžić, kapetan hrvaške reprezentance pa bo vnovič Roko Leni Ukić. Medtem, ko bodo trije Slovenci nastopali v stoženskem ‘mehurčku’, pa bo Ukić s Hrvaško odpotoval v Turčijo.

Ukić bo s hrvaško reprezentanco na parket stopil v petek in nedeljo, Hrvati pa se bodo najprej udarili z domačo Turčijo, nato pa še s Švedsko. V sobotnem večernem terminu se bodo Slovenci na čelu z Blažičem, Murićem in Hodžićem udarili z Ukrajinci. V ponedeljek ob 20.10 se bo slovenska izbrana vrsta pomerila še z Madžarsko.

Del strokovnega štaba slovenske reprezentance pa je tudi Luka Bassin, ki pri Cedeviti Olimpiji skrbi za razvoj mladih igralcev, hkrati pa je pomočnik glavnega trenerja Saše Dončića pri Iliriji.

KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET 2022, 2. CIKEL

SKUPINA D (Sinan Erdem Arena, Carigrad; Turčija)

3. KOLO

Petek, 27. november, ob 17.00:
HRVAŠKA – TURČIJA

4. KOLO

Nedelja, 29. november, ob 18.00:
ŠVEDSKA – HRVAŠKA

SKUPINA F (Arena Stožice, Ljubljana; Slovenija)

3. KOLO

Sobota, 28. november, ob 20.10:
SLOVENIJA – UKRAJINA

4. KOLO

Ponedeljek, 30. november, ob 20.10:
SLOVENIJA – MADŽARSKA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji