Novica
14.09.2021

Sprememba v tekmovalnem sistemu Lige ABA

V ponedeljek je preko konferenčnega klica potekala skupščina Lige ABA, člani skupščine pa so sprejeli spremembe v tekmovalnem sistemu regionalnega tekmovanja. V končnico se bo tako uvrstilo najboljših šest moštev rednega dela. Šest najbolje uvrščenih ekip rednega dela sezone si bo v tekmovalni sezoni 2021/22 zagotovilo mesto v končnici Lige ABA. Svoje mesto v polfinalu … Continued

V ponedeljek je preko konferenčnega klica potekala skupščina Lige ABA, člani skupščine pa so sprejeli spremembe v tekmovalnem sistemu regionalnega tekmovanja. V končnico se bo tako uvrstilo najboljših šest moštev rednega dela.

Šest najbolje uvrščenih ekip rednega dela sezone si bo v tekmovalni sezoni 2021/22 zagotovilo mesto v končnici Lige ABA. Svoje mesto v polfinalu tekmovanja si bosta zagotovili le dve najbolje uvrščeni ekipi rednega dela sezone, preostala štiri moštva pa se bodo v neposrednih dvobojih udarili za preostali dve mesti v polfinalu.

Tretjeuvrščena ekipa rednega dela se bo tako pomerila s šestouvrščeno, četrtouvrščeno moštvo pa čaka dvoboj s petouvrščeno. Ekipe se bodo borile v nizu na dve dobljeni tekmi.

Polfinale se bo še naprej igralo na dve dobljeni tekmi, finale pa na tri dobljene tekme.

Cedevita Olimpija bo v Ligi ABA na parket prvič stopila v soboto, 25. septembra, ob 21.00, v Areni Stožice pa se bo pomerila z novomeško Krko. Že prej se bosta ekipi prihajajoči petek udarili na obračunu slovenskega Superpokala v Hali Tivoli.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji