Novica
12.06.2024

Slovenski reprezentant Aleksej Nikolić v Zmajevi družini!

Na položaju organizatorja igre bomo v dresu Cedevite Olimpije prihodnji dve sezoni lahko spremljali slovenskega reprezentanta in nosilca zlate medalje iz EuroBasketa 2017, Alekseja Nikolića. Članskemu moštvu Cedevite Olimpije se je pridružil 29-letni organizator igre, slovenski reprezentant in evropski prvak iz leta 2017, Aleksej Nikolić. Nikolić (191 cm, letnik 1995) je doslej igral za Postojno, … Continued

Na položaju organizatorja igre bomo v dresu Cedevite Olimpije prihodnji dve sezoni lahko spremljali slovenskega reprezentanta in nosilca zlate medalje iz EuroBasketa 2017, Alekseja Nikolića.

Članskemu moštvu Cedevite Olimpije se je pridružil 29-letni organizator igre, slovenski reprezentant in evropski prvak iz leta 2017, Aleksej Nikolić. Nikolić (191 cm, letnik 1995) je doslej igral za Postojno, Zlatorog Laško, Spars Sarajevo, Bamberg, Baunach Young Pikes, Partizan, Treviso, Gravelines-Dunkerque, Burgos, Sassari, Brescio, Gran Canario in nazadnje francoski Élan Chalon.


“Pri Cedeviti Olimpiji bomo vedno skušali najti najboljše slovenske igralce, za katere vemo, da so nam dosegljivi, hkrati pa smo zanje prepričani, da lahko vplivajo na našo ekipo. Zadovoljni smo, da lahko kot novo okrepitev predstavimo Alekseja Nikolića. Slednji je pomemben del slovenske članske reprezentance, gre za kvalitetnega igralca, za katerim je zelo dobra sezona v Franciji, obenem pa karakterno predstavlja igralca, ki ga želimo videti v naši ekipi v prihajajoči sezoni,” je ob naznanitvi podpisa pogodbe z Aleksejem Nikolićem povedal športni direktor ljubljanskega kolektiva, Chechu Mulero.

“Aleksej Nikolić je igralec, ki ga poznam že kar nekaj časa. Je domač igralec, član slovenske reprezentance, odličen fant, kar je najbolj bistveno. Vsako sezono napreduje v svoji igri, za njim pa je sijajna sezona v Franciji. Pomagal nam bo pri kreaciji naše igre. Ima dober in čvrst karakter, s svojo kvaliteto pa bo zelo pomemben člen naše ekipe,” je ob podpisu pogodbe z Aleksejem Nikolićem povedal glavni trener Zmajev, Zvezdan Mitrović.

“Občutki ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo so odlični. Veselim se vrnitve v Slovenijo po več kot desetletju igranja v tujini, obenem bom prvič zaigral za slovenski klub na članski ravni. Zagotovo komaj čakam začetek sezone,” je ob podpisu pogodbe povedal Aleksej Nikolić.


Postojnčan je z Bambergom med letoma 2015 in 2018 nastopal v elitni Evroligi, kjer je zaigral na 51 tekmah, od tega jih je deset začel v udarni peterki svojega moštva. V malo več kot 10 minutah, ki jih je v povprečju preživel na parketu, je dosegal 2,4 točke, 1,4 asistence in 0,7 skoke na tekmo. V EuroCupu je s Partizanom in Brescio zaigral na skupno 27 tekmah, v povprečju pa v malo več kot 20 minutah igre dosegal 7,4 točke, 3,1 asistenco in 1,9 skoke na obračun.

Nikolić se je z Burgosom in Sassarijem preizkusil tudi v košarkarski Ligi prvakov, zaigral je na skupno devetih tekmah. V dresu Burgosa je v povprečju dosegal 6,2 točki in 3,5 asistence, v dresu Sassarija pa 7,3 točke in 3,0 asistence na tekmo.

V tekmovalni sezoni 2023/24 je za Chalon zaigral na 31 tekmah, v povprečju pa dosegal 12,8 točke, 5,5 asistence in 3,0 skoke na tekmo. V svoji karieri se Nikolić lahko pohvali z naslovom italijanskega pokalnega prvaka iz leta 2023 in nemškega pokalnega prvaka iz leta 2017.

V dresu članske reprezentance smo ga do sedaj lahko spremljali na dveh svetovnih (2014, 2023) ter dveh evropskih prvenstvih (2017, 2022) in na olimpijskih igrah leta 2021 v Tokiu. Obenem je bil del reprezentance tudi v vseh kvalifikacijah za velika tekmovanja v zadnjem obdobju. Na svetovnem prvenstvu leta 2014 je zaigral na osmih tekmah in v povprečju dosegal 8,3 točke, 3,1 asistence in 2,5 skoka na tekmo.

Del slovenskih reprezentanc je vse od starostne kategorije do 16. leta, največji uspeh s slovensko moško člansko reprezentanco pa je dosegel leta 2017, ko je skupaj s preostalimi člani Zlate reprezentance osvojil naslov evropskega prvaka.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji