Novica
25.07.2021

Slovenija v ponedeljek začenja z boji na olimpijskih igrah

V ponedeljek ob 6.40 po slovenskem času bo slovenska moška članska reprezentanca odigrala svojo zgodovinsko, prvo tekmo na olimpijskih igrah. Sloveniji, dres katere bodo nosili tudi Jaka Blažič, Edo Murić, Luka Rupnik in Žiga Dimec, bo nasproti stala Argentina. Po zgodovinski uvrstitvi na prve olimpijske igre, je pred slovensko moško člansko reprezentanco prvi izziv v … Continued

V ponedeljek ob 6.40 po slovenskem času bo slovenska moška članska reprezentanca odigrala svojo zgodovinsko, prvo tekmo na olimpijskih igrah. Sloveniji, dres katere bodo nosili tudi Jaka Blažič, Edo Murić, Luka Rupnik in Žiga Dimec, bo nasproti stala Argentina.

Po zgodovinski uvrstitvi na prve olimpijske igre, je pred slovensko moško člansko reprezentanco prvi izziv v Tokiu. Slovenci, ki bodo predtekmovalni del olimpijskih iger začeli v skupini C, se bodo v ponedeljek ob 6.40 po slovenskem času pomerili z Argentino. V skupinskem delu se bo slovenska izbrana vrsta pomerila še z Japonsko in Španijo.

Del slovenske reprezentance so kar štirje košarkarji Cedevite Olimpije, Edo Murić, ki je tudi kapetan reprezentance, Jaka Blažič, kapetan ljubljanskega kluba, Luka Rupnik in Žiga Dimec. Kar trije od štirih Zmajev so bili leta 2017 tudi del zlate reprezentance, ki je osvojila naslov evropskega prvaka. Reprezentanco sestavljajo še Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Mike Tobey, Gregor Hrovat, Zoran Dragić, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek in Luka Dončić, ekipo pa s klopi vodi Aleksander Sekulić.

Po odigranem skupinskem delu, ki bo potekal med 25. julijem in 1. avgustom, bodo štiri četrtfinalne tekme na sporedu v torek, 3. avgusta. Pari četrtfinala bodo določeni z žrebom, ki bo izveden po vseh odigranih tekmah skupinskega dela. Polfinale sledi v četrtek, 5. avgusta, tekmi za tretje mesto in finale pa v soboto, 7. avgusta.

OLIMPIJSKE IGRE – SKUPINA C (Tokio, Japonska)

KOLO 1

Ponedeljek, 26. julij, ob 13.40 (6.40 SLO):
ARGENTINA – SLOVENIJA

KOLO 2

Torek, 29. julij, ob 13.40 (6.40 SLO):
SLOVENIJA – JAPONSKA

KOLO 3

Nedelja, 1. avgust, ob 17.20 (10.20 SLO):
ŠPANIJA – SLOVENIJA

Foto: FIBA.

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji