Novica
17.11.2021

Šest Zmajev na seznamu slovenske reprezentance za tekmi s Hrvaško in Švedsko

Pred slovensko moško člansko reprezentanco je uvodni cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Selektor Slovenije, Aleksander Sekulić, je razkril seznam 14 košarkarjev, ki bodo v ponedeljek začeli s pripravami, na seznamu pa lahko najdemo kar šest košarkarjev Cedevite Olimpije. Slovenija bo v prvem sklopu kvalifikacij, ki se bodo odvile v treh reprezentančnih ciklih (november … Continued

Pred slovensko moško člansko reprezentanco je uvodni cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Selektor Slovenije, Aleksander Sekulić, je razkril seznam 14 košarkarjev, ki bodo v ponedeljek začeli s pripravami, na seznamu pa lahko najdemo kar šest košarkarjev Cedevite Olimpije.

Slovenija bo v prvem sklopu kvalifikacij, ki se bodo odvile v treh reprezentančnih ciklih (november 2021, februar 2022 in junij oziroma julij 2022) nastopala v skupini C. Poleg tokratnih tekmecev Hrvaške in Švedske se bo pomeril še s Finsko. Selektor Aleksander Sekulić je na reprezentančni seznam za uvodni tekmi uvrstil 14 košarkarjev, ki bodo s pripravami začeli v ponedeljek.

Na seznamu košarkarjev lahko najdemo Jako Blažiča, Žigo Dimca, Alena Hodžića, Eda Murića, Luko Rupnika, prvič pa bo del izbrane vrste Blaž Habot. Medtem, ko lahko Jako, Žigo, Alena, Eda in Luko v tej sezoni spremljamo v dresu Cedevite Olimpije, se Blaž kot posojeni košarkar ljubljanskega kluba mudi v Nutrispoint Iliriji.

V četrtek, 25. novembra, ob 20.45, se bodo Slovenci v Zagrebu v prvem kolu kvalifikacij pomerili s Hrvaško, v nedeljo, 28. novembra, ob 20.00, pa se bodo v koprski Areni Bonifika udarili s Švedsko.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

1. KOLO

Košarkarski center Dražen Petrović (Zagreb, Hrvaška) četrtek, 25. november, ob 20.45:
HRVAŠKA – SLOVENIJA

2. KOLO

Arena Bonifika (Koper, Slovenija), nedelja, 28. november, ob 20.00:
SLOVENIJA – ŠVEDSKA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji