Novica
23.05.2023

Še drugo sezono zapored za naslov državnega prvaka s Helios Suns

Košarkarje Cedevite Olimpije v finalnem nizu končnice državnega prvenstva še drugo sezono zapored čaka obračun z domžalskimi Helios Suns. Za naslov državnega prvaka se bodo košarkarji Cedevite Olimpije še drugo sezono zapored v finalnem nizu končnice Lige Nova KBM pomerili z domžalskimi Helios Suns. Za eno od lovoriko v tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije … Continued

Košarkarje Cedevite Olimpije v finalnem nizu končnice državnega prvenstva še drugo sezono zapored čaka obračun z domžalskimi Helios Suns.

Za naslov državnega prvaka se bodo košarkarji Cedevite Olimpije še drugo sezono zapored v finalnem nizu končnice Lige Nova KBM pomerili z domžalskimi Helios Suns. Za eno od lovoriko v tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije se bodo Zmaji z domžalskimi košarkarji udarili še petič zapored, vsakič do sedaj pa so bili Ljubljančani uspešnejši od aktualnih podprvakov NLB Lige ABA 2.

Prva tekma finalnega niza bo v četrtek, 1. junija, ob 20.00, v Športni dvorani Domžale. Druga tekma bo v soboto, 3. junija, ob 20.00, v Areni Stožice, vstop v dvorano pa bo brezplačen za vse obiskovalce. Termini preostalih tekem zaenkrat še niso znani, saj ima Cedevita Olimpija obveznosti v končnici AdmiralBet Lige ABA, kjer se bo za mesto v finalu tekmovanja pomerila s Partizanom Mozzart Bet.

V sezoni 2022/23 se je Cedevita Olimpija s Helios Suns pomerila v Superpokalu Slovenije v Škofji Loki, kjer so Ljubljančani slavili zmago z rezultatom 112:82, ter v finalu Pokala Spar v Mariboru, v štajerski prestolnici pa so Zmaji zmagali z 81:70. Pri zeleno-oranžnih je bil na obeh preizkušnjah najboljši strelec Yogi Ferrell, ki je v Škofji Loki dosegel 27, v Mariboru pa 18 točk, pri Helios Suns pa je na dvoboju Superpokala Tibor Mirtić vknjižil 19 točk, na finalni tekmi pokalnega tekmovanja pa je Blaž Mahkovic v statistiko vpisal 22 točk.

Na poti do mesta v finalu državnega prvenstva je Cedevita Olimpija v četrtfinalu najprej po dveh tekmah izločila Šentjur, v polfinalnem nizu pa po dveh obračunih še Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. Helios Suns so v četrtfinalu po dveh tekmah ugnali Rogaško, v polfinalu pa še novomeško Krko.

Spomnimo, v sezoni 2021/22 so košarkarji Cedevite Olimpije v finalu po treh tekmah ugnali Helios Suns in osvojili še 19. naslov slovenskega državnega prvaka. Za najkoristnejšega igralca finalnega niza je bil izbran Alen Omić.

Pred začetkom finala državnega prvenstva Cedevito Olimpijo čakajo še obveznosti v polfinalnem nizu AdmiralBet Lige ABA s Partizanom Mozzart Bet. Prva tekma serije Zmaje čaka v nedeljo ob 19.30 v beograjski Štark Areni, druga tekma pa bo prihodnji torek ob 18.00 v Areni Stožice. Vstopnice za ogled obračuna v stoženski lepotici so že na voljo na vstopnice.olimpija.com.

Ljubljančani bodo v finalu lovili svoj tretji zaporedni, skupno pa že 20. naslov državnega prvaka v samostojni Sloveniji.

LIGA NOVA KBM, FINALE

TEKMA 1

Športna dvorana Domžale (Domžale, Slovenija), četrtek, 1. junij, ob 20.00:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sobota, 3. junij, ob 20.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – HELIOS SUNS (prost vstop)

*Termin tretje tekme, ki bo v Domžalah, zaradi obveznosti Cedevite Olimpije v končnici AdmiralBet Lige ABA zaenkrat še ni določen.
**Finalni niz se igra na tri dobljene tekme. Morebitna četrta tekma pa bo v Ljubljani, morebitna peta tekma pa bo v Domžalah.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji