Novica
05.10.2023

Rožnati oktober v Zmajevi družini

Košarkarski klub Cedevita Olimpija s ponosom naznanja sodelovanje z Združenjem Europa Donna Slovenija, ki vsako leto obeležuje rožnati oktober – mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Ljubljanski kolektiv bo sodelovanje obeležil v okviru družbeno odgovornega projekta Zmajev nasmeh, v sklopu akcije pa bodo imela dekleta na tekmi tretjega kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA s … Continued

Košarkarski klub Cedevita Olimpija s ponosom naznanja sodelovanje z Združenjem Europa Donna Slovenija, ki vsako leto obeležuje rožnati oktober – mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Ljubljanski kolektiv bo sodelovanje obeležil v okviru družbeno odgovornega projekta Zmajev nasmeh, v sklopu akcije pa bodo imela dekleta na tekmi tretjega kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA s Splitom, ki bo v soboto, 14. oktobra, ob 15.00, v Stožicah, brezplačen vstop.

V Združenju Europa Donna Slovenija že tradicionalno obeležujejo rožnati oktober, mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, in slovensko javnost osveščajo o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja ter možnostih zdravljenja. Letos se bo rožnatemu oktobru pridružil tudi Košarkarski klub Cedevita Olimpija, ki bo sodelovanje z Združenjem Europa Donna Slovenija obeležil v okviru družbeno odgovornega projekta Zmajev nasmeh. Ljubljanski klub bo oktober posvetil osveščanju o raku na dojkah. Vse nagradne igre in aktivnosti na oktobrskih domačih tekmah bodo obarvane v rožnato barvo, poudarek pa bo tudi na ozaveščanju navijačic in navijačev ter širše javnosti.

V okviru akcije #RozaOktober se bo moštvo Cedevite Olimpije v soboto, 14. oktobra 2023, ob 15.00 na tekmi tretjega kola rednega dela regionalne lige proti Splitu, ogrevalo v posebnih ogrevalnih majicah rožnatih odtenkov, majice pa bo možno dobiti tudi v uradni trgovini. Obenem bodo imela dekleta brezplačen vstop v dvorano! Akciji se bo pridružila tudi uradna plesna skupina Cedevite Olimpije, Green Ladies, ki bo imela na tekmi s Splitom posebne drese, odete v rožnate barve.

S kodo ZMAJ20 si bodo lahko navijačice in navijači v spletni trgovini Združenja Europa Donna Slovenija artikle zagotovili s posebnim popustom.

Rožnati oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli več kot 1.500 oseb / skoraj 1.600 oseb (1.583) žensk in več kot deset moških, nekaj manj kot 400 žensk in nekaj moških pa umre. Rak dojk je dobro ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj, zato je za zmanjševanje umrljivosti pomembno predvsem ozaveščanje, zgodnje odkrivanje in takojšnje učinkovito zdravljenje.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji