Novica
28.08.2021

Remi z Oldenburgom na prvi pripravljalni tekmi

Za članskim moštvom Cedevite Olimpije je prva preizkušnja v pripravljalnem obdobju pred novo sezono. Na Rogli so preverili svoje sposobnosti proti nemški zasedbi EWE Baskets iz Oldenburga, srečanje pa se je zaključilo v pravem duhu prijateljske tekme – brez zmagovalca, z rezultatom 83:83. Na prvi pripravljalni tekmi pred začetkom sezone 2021/22 so se košarkarji Cedevite … Continued

Za članskim moštvom Cedevite Olimpije je prva preizkušnja v pripravljalnem obdobju pred novo sezono. Na Rogli so preverili svoje sposobnosti proti nemški zasedbi EWE Baskets iz Oldenburga, srečanje pa se je zaključilo v pravem duhu prijateljske tekme – brez zmagovalca, z rezultatom 83:83.

Na prvi pripravljalni tekmi pred začetkom sezone 2021/22 so se košarkarji Cedevite Olimpije na Rogli za zaprtimi vrati pomerili z nemškim moštvom EWE Baskets iz Oldenburga.

Ob dejstvu, da ekipa še ni kompletna, saj je ameriški center Zach Auguste v Ljubljano prispel šele v petkovih večernih urah, je glavni trener Jurica Golemac na uvodni pripravljalni tekmi na parket poslal vse preostale igralce. Srečanje je bilo vseskozi izenačeno. Tako je po prvi četrtini semafor v dvorani kazal izenačen rezultat 26:26, v drugi pa so Ljubljančani prevzeli pobudo in na glavni odmor odšli s prednostjo šestih točk (52:46). A Nemci se niso dali in so že v tretji četrtini izničili prednost Zmajev. Moštvi sta v zadnjo četrtino krenili z enakim izhodiščem ob rezultatu 66:66, napeto pa je ostalo vse do sklepnih trenutkov, ko se je srečanje zaključilo z neodločenim rezultatom.

Naslednja pripravljalna tekma čaka varovance trenerja Jurice Golemca že v ponedeljek, ko se bodo v domači Areni Stožice, prav tako za zaprtimi vrati, pomerili s še enim nemškim tekmecem – Mitteldeutscherjem.

IZJAVA PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Normalno je, da smo imeli nihanja v igri, glede na to obdobje pred začetkom sezone. Imamo igralce, ki so tu šele štiri ali pet dni. Večina ne pozna sistemov in principov naše igre v obrambi. Sta se pa v določenih trenutkih videli želja in energija, pa tudi kreacija. Tekmo bomo analizirali, naslednjič moramo igrati bolje in napredovati iz dneva v dan.«

 

PRIPRAVLJALNA TEKMA

ŠD Rogla (Rogla, Slovenija), sobota, 28. avgust:
EWE BASKETS OLDENBURG – CEDEVITA OLIMPIJA 83:83 (26:26, 20:26, 20:14, 17:17)
Cedevita Olimpija:
Carmichael 8, Keene 10, Ejim 16, Rupnik 5, Dimec 11, Radovanović 8, Pullen 11, Hodžić 8, Ščuka 4, Blažič 2.

FOTOGALERIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji