Novica
20.11.2020

Radović: Naše delo še ni dokončano

Sredina tekma osmega kola 7DAYS EuroCupa je pomenila velik mejnik v mladi karieri Roka Radovića, ki je obračun s Herbalife Gran Canario prvič začel v udarni peterki Cedevite Olimpije. Po tem, ko je na dvoboju šestega kola Evropskega pokala z Nanterrjem 92 v domačih Stožicah dosegel prvo točko v 7DAYS EuroCupu, nato pa v osmem … Continued

Sredina tekma osmega kola 7DAYS EuroCupa je pomenila velik mejnik v mladi karieri Roka Radovića, ki je obračun s Herbalife Gran Canario prvič začel v udarni peterki Cedevite Olimpije.

Po tem, ko je na dvoboju šestega kola Evropskega pokala z Nanterrjem 92 v domačih Stožicah dosegel prvo točko v 7DAYS EuroCupu, nato pa v osmem kolu na obračunu z Bursasporjem dosegel še prvi točki iz igre, je Rok Radović v sredo v Gran Canaria Areni postavil nov mejnik v svoji karieri.

Glavni trener Jurica Golemac mu je namreč prvič v sezoni namenil mesto v udarni peterki Cedevite Olimpije. Rok se v osmih minutah igre sicer ni uspel vpisati med strelce, je pa zato zbral dva skoka, oba v napadu.

»Občutki so bili fenomenalni. Vesel sem, da mi je glavni trener Jurica Golemac izkazal zaupanje, da tekmo začnem v prvi peterki. Napravil sem vse, kar sem lahko, da se borim od prve do zadnje minute na igrišču, nenazadnje je prav to moja naloga, kot mladi igralec v tej ekipi Cedevite Olimpije,« je po tekmi zaupal Radović.

Rok je svojo kariero začel v vrstah domžalskih Helios Suns, nato pa prestopil v zagrebško Cedevito, kjer je prestal vse mladinske selekcije zagrebškega kluba. V sezoni 2019/20 zaradi poškodbe ni igral veliko, s trdim delo

m tekom poletja in zavzetim pristopom na treningih, pa si je v osmem kolu Evropskega pokala prvič v sezoni in karieri izboril mesto v peterki.

»Zagotovo je uvrstitev v udarno peterko moštva, ki nastopa v 7DAYS EuroCupu dokaz trdega dela in velika motivacija za naprej. Vsi skupaj, tudi jaz sam, pa se moramo zavedati, da to še zdaleč ni to, kar želimo. Naše delo v tej evropski sezoni še ni dokončano,« je povedal Radović, in dodal: »Vsak dan znova moramo trdo trenirati, veliko delati, in napraviti vse, kar lahko, da na zadnjih treh tekmah skupinskega dela parket zapustimo z dvignjeno glavo, in se prebijemo v drugi del tekmovanja.«

Cedevito Olimpijo nova preizkušnja čaka že v nedeljo ob 19.00, ljubljanski Zmaji pa se bodo v Stožicah udarili z Igokeo.

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji