Novica
25.10.2020

Priprava na tekmo: Partizan NIS – Cedevita Olimpija

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je nedeljski obračun v Beogradu s Partizanom NIS, ki je bil v minuli sezoni najuspešnejše moštvo Lige ABA, v Hali Sportova Ranka Žeravica pa bodo skušali Zmaji vknjižiti svojo četrto zaporedno regionalno zmago. Pred tekmo: Košarkarski navdušenci širom regije se še vedno z navdušenjem spomnijo zadnjega medsebojnega obračuna med Cedevito Olimpijo … Continued

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je nedeljski obračun v Beogradu s Partizanom NIS, ki je bil v minuli sezoni najuspešnejše moštvo Lige ABA, v Hali Sportova Ranka Žeravica pa bodo skušali Zmaji vknjižiti svojo četrto zaporedno regionalno zmago.

Pred tekmo:

Košarkarski navdušenci širom regije se še vedno z navdušenjem spomnijo zadnjega medsebojnega obračuna med Cedevito Olimpijo in Partizanom NIS, ki se je na koncu bolje izšel za beograjske igralce. Tekmo je s trojko manj kot sekundo do konca srečanja odločil Ognjen Jaramaz in poskrbel za neverjetno zmago ‘črno-belih’ v Stark Areni (96:95). Dejstvo pa je, da Beograjčani v nedeljo na pomoč Jaramaza ne bodo mogli računati, enako pa velja za Williama Mosleya, vseeno pa šestkratni prvaki Lige ABA v obračun z ljubljanskim moštvom vstopajo z optimizmom.

Cedevita Olimpija Partizan NIS pričakuje kot ena od ekip, ki ima po treh odigranih tekmah v rednem delu sezone, še vedno popoln izkupiček zmag. Zadnja uspeha proti Splitu in Koper Primorski sta glavnemu trenerju Jurici Golemcu dala priložnost, da nekaj minut na parketu nakloni tudi mladim Zmajem, ki so svojo priložnost dobro izkoristili, na ta način pa je Golemac dobil boljši vpogled v svoje moštvo, in videl, na koga lahko računa tudi na prihajajočih zahtevnih preizkušnjah.

Ključ do zmage:

Veliko pozornost bodo morali košarkarji Cedevite Olimpije znova posvetiti igri v obrambi. V Beogradu bomo v nedeljo namreč spremljali obračun druge (Partizan NIS) in tretje (Cedevita Olimpija) najboljše napadalne ekipe v ligi, obe pa v povprečju dosegata več kot 90 točk na tekmo. Beograjčani v tem statističnem aspektu zaostajajo le za košarkarji Crvene zvezde mts, ki so trenutno lastniki najboljšega napada Lige ABA.

Duel najučinkovitejših igralcev:

Oči navijačev bodo zagotovo švigale na strelski dvoboj med Jako Blažičem in Codijem Millerjem-McIntyrejem. Obračun dveh nekdanjih soigralcev bo imel še toliko večjo težo, če vemo, da sta bila oba v minuli sezoni glavna nosilca igre Cedevite Olimpije, poleti pa se je Miller-McIntyre po tem, ko mu je potekla pogodba z ljubljanskim klubom, preselil v Beograd.

Medsebojni obračuni v sezoni 2020/21:

Moštvi se bosta v nedeljo srečali prvič v sezoni 2020/21.

Več o tekmecu

Zgodovina KK Partizan sega v davno leto 1945, ko je bil klub ustanovljen kot košarkarska sekcija Športne unije jugoslovanske vojske, že prvo leto pa je tudi sodeloval v jugoslovanskem državnem prvenstvu. Ob dejstvu, da zgodovina ‘črno-belih’ sega v prvo polovico minulega stoletja, pa je temu sorazmerno tudi število uspehov.

V svojih vitrinah ima tako Partizan NIS štiri naslove jugoslovanskega državnega prvaka, prvega iz leta 1976, in zadnjega iz leta 1987. Nezanemarljivo je tudi dejstvo, da lahko pod imenom Partizan NIS najdemo tudi evroligaški naslov iz leta 1992. Dejstvo pa je, da so beograjski košarkarji osvojili tudi šest naslovov prvaka Lige ABA, na evroligaškem finalnem turnirju pa nazadnje nastopali leta 2010. V minuli sezoni so bili košarkarji Partizana NIS vodilni na lestvici pred zaustavitvijo, in kasneje tudi prekinitvijo tekmovanja, še pred pa so že v septembru 2019 prvič v zgodovini osvojili naslov prvaka regionalnega superpokala.

Tekmovanje: Liga ABA (4. kolo)
Dan: Nedelja, 25. oktober 2020
Začetek tekme: 19.00
Sodniki: Tomislav Hordov, Miloš Koljenšić, Josip Radojković
Dvorana: Hala Sportova Ranko Žeravica
Mesto: Beograd (Srbija)
Prenos tekme: Arena Sport 1
Radio: /

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Adidas CORE 18 SWEATSHIRT z logotipom

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Dres Adidas 2021/2022 - zelen

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji