Novica
21.10.2020

Priprava na tekmo: Koper Primorska – Cedevita Olimpija

Pogledi slovenskih košarkarskih navdušencev bodo v četrtek ob 17.00 uprti v male televizijske zaslone, te pa bodo predvajali program Arena Sport 1, na katerem bo možno spremljati slovenski obračun v Ligi ABA, zaostalo tekmo drugega kola, med Cedevito Olimpijo in domačo Koper Primorsko. Pred tekmo: Cedevito Olimpijo v četrtek ob 17.00 čaka še drugo zaporedno … Continued

Pogledi slovenskih košarkarskih navdušencev bodo v četrtek ob 17.00 uprti v male televizijske zaslone, te pa bodo predvajali program Arena Sport 1, na katerem bo možno spremljati slovenski obračun v Ligi ABA, zaostalo tekmo drugega kola, med Cedevito Olimpijo in domačo Koper Primorsko.

Pred tekmo:

Cedevito Olimpijo v četrtek ob 17.00 čaka še drugo zaporedno gostovanje v manj kot 48 urah. Zmaji se bodo v Kopru pomerili z domačo Koper Primorsko in na ta način v zgodovino vpisali zaostalo tekmo drugega kola Lige ABA. Obračun v Areni Bonifika bo vnovič poslastica za slovenske košarkarske navdušence, saj se bosta moštvi srečali prvič v sezoni 2020/21, hkrati pa prvič po finalu Pokala Spar na Kodeljevem, kjer so ‘tigri’ premagali ljubljanske košarkarje.

V koprskem dresu bomo lahko videli številne igralce, ki so v preteklosti nosili dres Zmajev. Za Koper Primorsko tako nastopajo Erjon Kastrati, Luka Vončina in Bojan Radulović, glavni trener ‘tigrov’ pa je Andrej Žakelj, ki je bil vrsto let pomočnik glavnega trenerja v ljubljanskem klubu. Čeprav Koprčani morda na prvi pogled ne delujejo kot prevelika nevarnost na poti Cedevite Olimpije do tretje zaporedne regionalne zmage, pa bodo morali ljubljanski košarkarji v obračun vstopiti brez podcenjevanja in zavzeto.

Ključ do zmage:

Ob dejstvu, da košarkarji Koper Primorske v tej sezoni Lige ABA v povprečju dosegal le 68,0 točk na tekmo, košarkarji Cedevite Olimpije pa 85,5 točke na obračun, lahko Zmaji z zavzeto igro v obrambi povsem brez težav pridejo do zmage v Areni Bonifika. Kakšen davek bo na četi glavnega trenerja Jurice Golemca pustil naporen ritem dveh tekem v manj kot 48 urah, bomo zagotovo videli v četrtek, a ljubljanski košarkarji so motivirani in prepričani v to, da lahko svoj niz regionalnih uspehov podaljšajo prav na slovenski Obali.

Duel najučinkovitejših igralcev:

Glavni dvoboj tekme se bo tokrat odvijal pod samim obročem, kjer se bo Mikaelu Hopkinsu, Jarrodu Jonesu in Ivanu Marinkoviću zoperstavil Jurij Macura, ki na zadnjih tekmah Koper Primorske igra odlično. Pred nami je torej pravi obračun visokih košarkarjev, ki bo na koncu lahko tudi odločilen pri boju za zmago.

Medsebojni obračuni v sezoni 2020/21:

Moštvi se bosta v četrtek srečali prvič v sezoni 2020/21.

Več o tekmecu

Zgodba Koper Primorske se je začela leta 2016 z združitvijo KD Koš Koper in KK Lastovka Domžale, pravi vzpon pa doživela po prihodu Jurice Golemca, zdajšnjega glavnega trenerja Cedevite Olimpije, leto kasneje. Koprčani so v sezoni 2018/19 osvojili naslov državnega prvaka in prvaka Lige ABA 2, še tretje leto zapored so februarja postali tudi slovenski pokalni prvaki, dvakrat pa so osvojili tudi slovenski superpokal.

V sezoni 2019/20 so koprski klub načele številne finančne težave, zaradi katerih so mnogi nosilci igre klub tudi zapustili, tik pred začetkom sezone 2020/21 pa so se ‘tigri’ znova postavili na noge. Moštvo tudi v novi sezoni vodi Andrej Žakelj, Koper Primorska pa čaka, da na eni izmed tekem Lige ABA preseneti kakšnega od favoritov za osvojitev naslova prvaka.

Tekmovanje: Liga ABA (2. kolo)
Dan: Četrtek, 22. oktober 2020
Začetek tekme: 17.00
Sodniki: Sašo Petek, Gordan Terlević, Edo Javor
Dvorana: Arena Bonifika
Mesto: Koper (Slovenija)
Prenos tekme: Arena Sport 1
Radio: /

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Adidas CORE 18 SWEATSHIRT z logotipom

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Dres Adidas 2021/2022 - zelen

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji