Novica
18.11.2020

Priprava na tekmo: Herbalife Gran Canaria – Cedevita Olimpija

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je še predzadnja preizkušnja pred premorom, ki ga prinaša reprezentančne aktivnosti. Na Kanarskih otokih jih čaka dvoboj s Herbalife Gran Canario. Pred tekmo: Ljubljanski košarkarji v obračun z Gran Canario vstopajo z vročim nizom štirih zaporednih zmag, na zadnjih treh tekmah pa so vsakič presegli mejo 90 doseženih točk. Kljub vsemu … Continued

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je še predzadnja preizkušnja pred premorom, ki ga prinaša reprezentančne aktivnosti. Na Kanarskih otokih jih čaka dvoboj s Herbalife Gran Canario.

Pred tekmo:

Ljubljanski košarkarji v obračun z Gran Canario vstopajo z vročim nizom štirih zaporednih zmag, na zadnjih treh tekmah pa so vsakič presegli mejo 90 doseženih točk. Kljub vsemu pa bo sredin dvoboj s ‘Kanarčki’ izredno zahteven, saj bodo košarkarji s Kanarskih otokov prav zagotovo izredno motivirano. Še kanček dodatnega motiva pa bosta obe moštvi imeli, če upoštevamo dejstvo, da tako ena, kot druga ekipa še naprej lovita svoje mesto v drugem delu 7DAYS EuroCupa.

Herbalife Gran Canaria je v tej sezoni Evropskega pokala na domačem igrišču še neporažena, vroča dvorana v Las Palmasu pa bi imela zagotovo še dodano vrednost, če bi lahko bili na tekmi prisotni navijači. V mislih pa je potrebno imeti tudi dejstvo, da si lahko Gran Canaria z zmago nad Cedevito Olimpijo, ob ugodnem razpletu preostalih tekem, že zagotovi svoje mesto v drugem delu tekmovanja.

Ključ do zmage:

Zmaji so na zadnjih štirih srečanjih dokazali, da lahko s pravim pristopom in ekipno igro na obeh straneh igrišča, vsakič znova zabeležijo novo zmago. Neizbežno dejstvo pa je, da bo dvoboj z Gran Canario nekaj povsem drugega, kot pa so bile tekme z Nanterrjem 92, Frutti Extra Bursasporjem in Borcem. Zmaji bodo morali v Las Palmasu na parket stopiti osredotočeni in brez podcenjevanja tekmecev, le na ta način pa si bodo lahko priigrali novo zmago.

Duel ključnih igralcev:

Jaka Blažič proti Stanu Okoyeju. Kapetan Cedevite Olimpije v obračun s ‘Kanarčki’ vstopa z vročo roko, saj je na dvobojih z Burso v Turčiji skupno dosegel kar 58 točk, v nedeljo pa jih je Borcu v Stožicah nasul 23. Na drugi strani je Okoye v tej evropski sezoni že dvakrat presegel mejo 20 točk, le dvakrat pa se je na sedmih tekmah zgodilo, da ni presegel meje desetih doseženih. Še zanimivost: 194 centimetrov visoki Američan v sezoni 2020/21 za tri točke meče kar 47,7-odstotno (21/44).

Medsebojni obračuni v sezoni 2020/21:

Na dvoboju tretjega kola 7DAYS EuroCupa sta se moštvi oktobra pomerili v Areni Stožice, Cedevita Olimpija pa je imela vse niti igre v svojih rokah praktično skozi celotno tekmo. Kar pet Zmaje je doseglo dvomestno število točk, najboljša strelca pa sta bila Jarrod Jones z 18 točkami, in Kendrick Perry s 15 točkami in petimi asistencami. Jacob Wiley je za Gran Canario dosegel 15 točk in zbral devet skokov. Po 40 minutah igre v stoženski lepotici je semafor kazal 84:68 v korist zeleno-oranžnih.

Dan: Sreda, 17. november 2020
Začetek tekme: 20.00 (21.00 SLO)
Dvorana: Gran Canaria Arena
Mesto: Las Palmas (Španija)
Prenos tekme: Šport TV 1
Radio: Val 202

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Adidas CORE 18 SWEATSHIRT z logotipom

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Dres Adidas 2021/2022 - zelen

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji