Novica
19.10.2020

Priprava na tekmo: Dolomiti Energia Trento – Cedevita Olimpija

Niz treh zaporednih gostujočih tekem, košarkarji Cedevite Olimpije v torek ob 20.00 začenjajo v Trentu, kjer se bodo v četrtem kolu 7DAYS EuroCupa udarili z ekipo Dolomiti Enegia Trento. Pred tekmo: Pred košarkarji Cedevite Olimpije je izredno zahtevno gostovanje v Trentu, kjer se bodo v torek ob 20.00 udarili z ekipo, ki je sezono 2020/21 … Continued

Niz treh zaporednih gostujočih tekem, košarkarji Cedevite Olimpije v torek ob 20.00 začenjajo v Trentu, kjer se bodo v četrtem kolu 7DAYS EuroCupa udarili z ekipo Dolomiti Enegia Trento.

Pred tekmo:

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je izredno zahtevno gostovanje v Trentu, kjer se bodo v torek ob 20.00 udarili z ekipo, ki je sezono 2020/21 začela z najboljšim izkupičkom zmag v svojih petih nastopih v 7DAYS EuroCupu. Tri zaporedne zmage ekipe Dolomiti Energia Trento bodo zagotovo velika motivacija za četo glavnega trenerja Jurice Golemca, ki se v tekmo podajajo z nizom treh zaporednih zmag na treh tekmah, na katerih so v oktobru stopili na parket. Še bolj pa na atmosfero v ljubljanski slačilnici vpliva dejstvo, da sta bili zadnji zmagi, proti Gran Canarii v Evropskem pokalu, ter proti Splitu v Ligi ABA, zelo prepričljivi, saj je skupna razlika med Zmaji in obema tekmecema na dveh tekmah znašala kar 44 točk.

Ključ do zmage:

Cedevita Olimpija je minuli torek marsikoga presenetila z zanesljivo zmago nad Gran Canario, uspeh pa lahko pripišemo borbeni igri Zmajev, igri v skoku in energični predstavi vseh igralcev, ki so stopili na parket. Obenem je trio Jaka Blažič-Roko Leni Ukić-Kendrick Perry prikazal odlično predstavo, ljubljanski košarkarji pa so dominirali pod obema obročema in Kanarčke nadskakali s 46:33. Kar 13 skokov v napadu so zbrali Zmaji, Mikael Hopkins in Jarrod Jones pa sta skupaj v statistiko vpisala kar 20 skokov. Prav igra v skoku bo zelo pomembna na torkovem dvoboju v Trentu, saj ima italijanska ekipa v svojih vrstah JaCoreya Williamsa, ki v povprečju zbere 8,7 skokov na tekmo.

Duel najučinkovitejših igralcev:

V torek bomo imeli v Trentu priložnost spremljati obračun dveh izmed najboljših branilcev oz. organizatorjev igre v 7DAYS EuroCupu. Kendricku Perryju, ki v tej sezoni v povprečju dosega 18,0 točke, 4,0 asistence in ob tem za tri točke meče kar 58,3-odstotno, bo nasproti stal Gary Browne, ki po treh odigranih tekmah beleži 14,3 točke, 4,7 skoke, 8,0 podaje in 2,3 ukradene žoge na tekmo.

Medsebojni obračuni v sezoni 2020/21:

Moštvi se bosta v torek srečali prvič v sezoni 2020/21.

Več o tekmecu

Klub Aquilla Basket Trento, zaradi sponzorskih razlogov poimenovan Dolomiti Energia Trento, je bil ustanovljen pred četrt stoletja, z združitvijo dveh lokalnih klubov. Italijansko moštvo se je izredno hitro vzpenjalo in si za sezono 2015/16 prvič v zgodovini zagotovilo nastop v Evropskem pokalu. Sezono kasneje se je Trento prvič v zgodovini prebil v finale italijanskega državnega prvenstva, a zaenkrat so Trentčani še brez naslova italijanskega državnega prvaka.

Morda ne neposredno, toda kluba sta stara znanca v Evropskem pokalu. Po združitvi zagrebške Cedevite in ljubljanske Olimpije, bo torkov dvoboj v Trentu prvi tak od sezone 2019/20 dalje. V sezoni 2017/18 je Trento Cedevito dvakrat premagal v obračunih najboljših 16 ekip 7DAYS EuroCupa, Olimpija in Trento pa sta si v rednem delu sezone 2015/16 na dveh tekmah zmagi razdelila.


Tekmovanje: 7DAYS EuroCup (4. kolo)
Dan: Torek, 20. oktober 2020
Začetek tekme: 20.00
Sodniki: Olegs Latisevs, Emilio Perez, Saulius Racys
Dvorana: BLM Group Arena
Mesto: Trento (Italija)
Prenos tekme: Šport TV 1
Radio: Val 202

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Adidas CORE 18 SWEATSHIRT z logotipom

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Dres Adidas 2021/2022 - zelen

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji