Novica
16.10.2020

Priprava na tekmo: Cedevita Olimpija – Split

Petkov večer bo v Hramu slovenske košarke obarvan v zeleno-oranžne barvne odtenke. Cedevita Olimpija bo ob 20.00 gostila Split, in po skoraj dveh tednih znova nastopila v regionalni Ligi ABA. Pred tekmo: Epidemiološka slika, ki je v zadnjih tednih izredno slaba, je glavni razlog, da navijači Cedevite Olimpije svojih ljubljencev znova ne bodo mogli spremljati … Continued

Petkov večer bo v Hramu slovenske košarke obarvan v zeleno-oranžne barvne odtenke. Cedevita Olimpija bo ob 20.00 gostila Split, in po skoraj dveh tednih znova nastopila v regionalni Ligi ABA.

Pred tekmo:

Epidemiološka slika, ki je v zadnjih tednih izredno slaba, je glavni razlog, da navijači Cedevite Olimpije svojih ljubljencev znova ne bodo mogli spremljati v živo. Tokrat bo četa glavnega trenerja Jurice Golemca na parket stopila v Hali Tivoli, in v Hramu slovenske košarke zaigrala prvič po lanskem 21. decembru. Zmajem bodo nasproti stali novinci v prvorazrednem regionalnem tekmovanju, košarkarji Splita, slednji pa v obračun vstopajo samozavestno, po zmagi nad FMP-jem v drugem kolu Lige ABA.

Prav zagotovo bo zanimivo videti, kakšen vpliv bo imel na Dalmatince sredin poraz v hrvaškem državnem prvenstvu proti Soniku (77:80), pri Splitu pa je bil najboljši strelec nekdanji Zmaj, Blaž Mesiček, ki je dosegel 19 točk. Moštvo iz Dalmacije je pokopal slab met za tri točke (3/17), ter dejstvo, da je žoga občutno bolje krožila pri njihovih tekmecih.

Na drugi strani Cedevita Olimpija že zelo nestrpno pričakuje nov obračun, v katerega se Zmaji podajajo v popolni postavi. Kakšno moštvo bo glavni trener Golemac postavil na parket bomo sicer vsi skupaj videli ob 20.00, zagotovo pa si Ljubljančani želijo vknjižiti novi dve točki, in na ta način uspešno nadaljevati regionalno sezono.

Ključ do zmage:

Prav zagotovo morajo košarkarji Cedevite Olimpije v petkov obračun vstopiti brez podcenjevanja in izkoristiti agresivno igro v obrambi, ki so jo prikazali že na torkovem dvoboju z Gran Canario v stoženski lepotici. Ljubljanski igralci so v tretjem kolu 7DAYS EuroCupa zbrali kar 46 skokov, 13 več od svojih tekmecev, in to je osnova, na kateri bodo morali graditi tudi v prihodnje.

Duel najučinkovitejših igralcev:

Zagotovo bo sila zanimivo spremljati obračun med Blažem Mesičkom in Jako Blažičem. Kapetan Zmajev zagotovo že nestrpno pričakuje duel s soigralcem iz slovenske članske reprezentance, ob dejstvu, da se oba dobro poznata, pa bo prav ta dvoboj tisti, ki ga bo najbolj zanimivo spremljati na tivolskem parketu.

Medsebojni obračuni v sezoni 2020/21:

Moštvi se bosta v petek srečali prvič v sezoni 2020/21.

Več o tekmecu

Srce Dalmacije, Split, je prvo košarkarsko tekmo videl že davnega leta 1945. Od takrat naprej je bilo v Splitu možno člansko košarko spremljati pod številnimi imeni, klub pa je, tudi na račun številnih mednarodnih uspehov, z zlatimi črkami zapisan v hrvaško košarkarsko zgodovino.

V vitrinah Splita lahko najdemo številne lovorike, zagotovo pa so najbolj sijoče tiste evroligaške iz let 1989, 1990 in 1991. Leta 2003 je bil Split prvič in zaenkrat edinkrat kronan za hrvaškega državnega prvaka, kar šestkrat pa je osvojil tudi naslov prvaka v nekdanji skupni državi.

Tudi v Cedeviti Olimpiji pa je delček splitske košarke. Tam je namreč rojen Roko Leni Ukić, ki je svoje prve košarkarske korake napravil prav v Splitu, in bil, še preden je dopolnil 18 let, že kapetan članske ekipe. S Splitom je Roko leta 2003 osvojil naslov hrvaškega državnega prvaka, leta 2004 pa ob zvoku sirene odločil tudi finalno tekmo hrvaškega pokala z Zadrom. V Splitu je največji del svoje igralske poti preživel tudi zdajšnji pomočnik glavnega trenerja Golemca, Teo Čizmić, ki je bil med letoma 1989 in 1991 tudi del moštva, ki je trikrat zapored pokorilo evroligaške tekmece.

Tekmovanje: Liga ABA (3. kolo)
Dan: Petek, 16. oktober 2020
Začetek tekme: 20.00
Sodniki: Sreten Radović, Radoš Arsenijević, Ivan Stefanović
Dvorana: Hala Tivoli
Mesto: Ljubljana (Slovenija)
Vstopnice: Tekma je zaprta za javnost.
Prenos tekme: Arena Sport 1
Radio: Val 202

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Adidas CORE 18 SWEATSHIRT z logotipom

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Dres Adidas 2021/2022 - zelen

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji