Novica
22.11.2020

Priprava na tekmo: Cedevita Olimpija : Igokea

Nedeljski večer bo v Stožicah rezerviran za košarko. Obračun osmega kola Lige ABA prinaša dvoboj med Cedevito Olimpijo in Igokeo. Pred tekmo: Pred ljubljanskimi Zmaji je izredno pomemben obračun Lige ABA z Igokeo. Obe moštvi sta novo regionalno sezono začeli odločno in odlično. Obe ekipi ima na svojem računu po petih odigranih tekmah štiri zmage … Continued

Nedeljski večer bo v Stožicah rezerviran za košarko. Obračun osmega kola Lige ABA prinaša dvoboj med Cedevito Olimpijo in Igokeo.

Pred tekmo:

Pred ljubljanskimi Zmaji je izredno pomemben obračun Lige ABA z Igokeo. Obe moštvi sta novo regionalno sezono začeli odločno in odlično. Obe ekipi ima na svojem računu po petih odigranih tekmah štiri zmage in en poraz. Oba kluba sta tako v tej, še vedno mladi, sezoni Lige ABA dokazala, da sta med resnimi favoriti za preboj v končnico lige.

Minulo nedeljo so Zmaji na domačem parketu zabeležili izredno pomembno zmago proti Borcu, nato pa v sredo v osmem kolu 7DAYS EuroCupa na Kanarskih otokih klonili proti Herbalife Gran Canarii. Četa glavnega trenerja bo tako v nedeljo ob 19.00 skušala popraviti vtis iz Las Palmasa, hkrati pa stožensko lepotico ohraniti nedotaknjeno v regionalnem tekmovanju.

Na drugi strani Igokea v Ligi ABA na parket ni stopila že dva tedna, tako da je imelo moštvo iz Laktašev več kot dovolj časa, da se pripravi na nedeljsko tekmo. V Ljubljano se košarkarji Igokee prav zagotovo podajajo z eno željo – podaljšati niz regionalnih zmag na peti uspeh zapored.

Ključ do zmage:

Ljubljanski košarkarji bodo morali biti vnovič izredno pozorni na igro v skoku, saj v Stožice prihaja ena izmed petih najboljših ekip v statistični kategoriji skokov v napadu. Moštvo iz Laktašev v povprečju zbere skoraj 10 skokov v napadu na tekmo, tako da bo prav zapiranje igralcev pod obročem ključ do zmage. Ob dejstvu, da Zmaji v tej sezoni dobesedno letijo po parketu, in v povprečju dosegajo največ točk iz protinapadov med vsemi ekipami, ki nastopajo v Ligi ABA, doseganje točk zagotovo ne bo problem.

Duel ključnih igralcev:

V zadnjih dveh tednih je v izjemni formi kapetan Zmajev, Jaka Blažič, ki pa se bo v neposrednem dvoboju v nedeljo pomeril z najboljšim strelcem Igokee v novi sezoni, Antabio Wallerjem. Prav zagotovo bo duel med dvema izjemnima strelcema odločal o marsičem na nedeljskem obračunu v Stožicah.

Medsebojni obračuni v sezoni 2020/21:

V sezoni 2020/21 se bosta moštvi v nedeljo pomerili prvič.

Dan: Nedelja, 22. november 2020
Začetek tekme: 19.00
Dvorana: Arena Stožice
Mesto: Ljubljana (Slovenija)
Prenos tekme: Arena Sport 1
Radio: Val 202

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji