Novica
30.03.2021

Prekinitev tekmovanj pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije

Vlada Republike Slovenije je na svoji seji v nedeljo, 28. marca 2021, sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Odlok, ki je bil v ponedeljek, 29. marca 2021, objavljen v Uradnem listu, začne veljati v četrtek, 1. aprila 2021. Skladno z Odlokom je dovoljeno le izvajanje mednarodnih športnih prireditev iz 74. člena Zakona … Continued

Vlada Republike Slovenije je na svoji seji v nedeljo, 28. marca 2021, sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov.

Odlok, ki je bil v ponedeljek, 29. marca 2021, objavljen v Uradnem listu, začne veljati v četrtek, 1. aprila 2021. Skladno z Odlokom je dovoljeno le izvajanje mednarodnih športnih prireditev iz 74. člena Zakona o športu. Odlok velja od 1. aprila do vključno 11. aprila. Tekme, ki so na sporedu do vključno 31. marca 2021 se odigrajo po predvidenem razporedu.

Skladno s sprejetim Odlokom je dovoljena samo športna vadba za:

– športnike z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda iz prvega odstavka 33. člena ZŠpo-1,

– športnikom v starostnih kategorijah kadeti in mladinci, registriranim v skladu z 32. členom ZŠpo-1, ki so člani državnih reprezentanc.

Proces športne vadbe športnikov iz prejšnjega odstavka je dovoljeno izvajati v varnih vadbenih skupinah, v katerih so športniki in strokovni delavci v športu fizično izolirani zaradi izvajanja procesa športne vadbe (v nadaljnjem besedilu: mehurček). Mehurček zajema prostore, v katerih poteka proces športne vadbe.

Dovoljeno je izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev iz 74. člena Zakona o športu.

Ker nobeno od tekmovanj, ki se odvija pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije ne spada pod izjeme, ki jih določa 74. člen Zakona o športu to pomeni, da se do nadaljnjega prekinjajo vsa tekmovanja, ki so se v skladu z odlokom, ki je bil v veljavi od sredine februarja 2021, odvijala: Liga Nova KBM, 1. SKL za ženske, 2. SKL za moške, Pokal članic, 1. A SKL za fante U19, 1. B SKL za fante U19, 1. SKL za dekleta U19.

Odlok velja od 1. aprila do vključno 11. aprila.

V času veljavnosti odloka torej na področju Republike Slovenije ni dovoljeno izvajanje treningov in tekmovanj, razen treningov za zgoraj navedene izjeme in tekmovanj v skladu s 74. členom Zakona o športu.

Prilagojen koledar vseh tekmovanj, ki se ne nadaljujejo ter morebitne prilagoditve tekmovalnih sistemov, bodo znane naknadno, po tem, ko bo ponovno znano, da se tekmovanja lahko nadaljujejo. O tem vas bo Košarkarska zveza Slovenije pravočasno obvestili, prav tako bo ekipam v skladu s priporočili Strokovnega sveta KZS na voljo dovolj časa za kakovostno pripravo na ponoven začetek tekmovanj.

Hkrati je KK Cedevita Olimpija preko Košarkarske zveze Slovenije prejela obvestilo Direktorata za šport, da je dovoljena športna vadba športnikov članov ekip klubov, ki se na podlagi Odloka lahko udeležujejo mednarodnih tekem klubov v evropskih klubskih tekmovanjih v kolektivnih športnih panogah na najvišji ravni.

Ob dejstvu, da člansko moštvo KK Cedevita Olimpija nastopa v regionalni Ligi ABA, bodo izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca lahko nadaljevali s trenažnim procesom in tekmovanjem v Ligi ABA.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji