Novica
05.01.2021

Prekinitev pogodbe z Rokom Lenijem Ukićem

KK Cedevita Olimpija se je z organizatorjem igre in kapetanom hrvaške moške reprezentance Rokom Lenijem Ukićem dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe. Roko Leni Ukić, izkušeni in dolgoletni hrvaški reprezentant, ki je tudi kapetan hrvaške moške članske reprezentance, je v svoji 20-letni karieri izkušnje pridobival v različnih tekmovanjih na najvišji ravni, dve sezoni pa je med … Continued

KK Cedevita Olimpija se je z organizatorjem igre in kapetanom hrvaške moške reprezentance Rokom Lenijem Ukićem dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe.

Roko Leni Ukić, izkušeni in dolgoletni hrvaški reprezentant, ki je tudi kapetan hrvaške moške članske reprezentance, je v svoji 20-letni karieri izkušnje pridobival v različnih tekmovanjih na najvišji ravni, dve sezoni pa je med drugim preživel tudi v Ligi NBA. V najmočnejši ligi na svetu je v sezoni 2008/09 nosil dres Toronto Raptors, sezono kasneje pa je branil barve Milwaukee Bucks.

Ukić je v elitni Evroligi preživel kar devet sezon in skupno odigral 154 tekem. V povprečju je dosegal 8,6 točke, 2,6 asistence in 2,1 skoke na tekmo. Svoje najboljše predstave je prikazal v dresu turškega Fenerbahceja v sezoni 2010/11, ko je beležil 13,2 točke ter 3,5 asistence na tekmo. Tri sezone je Ukić preživel tudi v 7Days EuroCupu, kjer je nosil dresa Splita in Cedevite, na 25 tekmah, na katerih je zaigral v Evropskem pokalu, pa je v povprečju beležil 10,1 točke, 4,3 asistence in 2,3 skoke.

V Ukićevi domači vitrini lahko najdemo zavidljivo število trofej. Osvojil je tri naslove hrvaškega državnega prvaka, ter po dva naslova turškega in grškega državnega prvaka. Obenem ima hrvaški reprezentant na svojem računu še tri naslove hrvaškega pokalnega prvaka, ter po dva pokalna naslova iz Španije, Turčije in Grčije. S Cedevito je leta 2017 postal tudi Superpokalni prvak Lige ABA. S Cedevito Olimpije je v septembru 2020 osvojil naslov Superpokalnega prvaka Slovenije.

V Cedevito Olimpijo se je Ukić preselil poleti 2020, po tem, ko je dve sezoni preživel v Franciji. V Ligi ABA je zaigral na sedmih tekmah in v povprečju dosegal 5,0 točk, 2,6 asistence ter 1,4 skoke na tekmo, v 7DAYS EuroCupu pa je na parket stopil na osmih obračunih, dosegal pa 4,4 točke, 2,4 asistence in 1,0 skok na tekmo.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji