Novica
17.08.2021

Prekinitev pogodbe z Mangokom Mathiangom

KK Cedevita Olimpija in Mangok Mathiang sta sklenila dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. Zdravstveni pregled, ki ga je Mathiang ob prihodu v Slovenijo opravil, je pokazal, da je noga, ki si jo je poškodoval lanskega septembra, v slabšem stanju, kot je bilo predvideno ob koncu minule sezone. Avstralski center južnosudanskih korenin se je Cedeviti Olimpiji … Continued

KK Cedevita Olimpija in Mangok Mathiang sta sklenila dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. Zdravstveni pregled, ki ga je Mathiang ob prihodu v Slovenijo opravil, je pokazal, da je noga, ki si jo je poškodoval lanskega septembra, v slabšem stanju, kot je bilo predvideno ob koncu minule sezone.

Avstralski center južnosudanskih korenin se je Cedeviti Olimpiji pridružil lansko poletje, a zaradi poškodbe noge, ki jo je staknil na enem od zadnjih treningov tik pred uradnim začetkom sezone, dresa Zmajev ni nosil na nobeni uradni tekmi.

V minuli sezoni sta ljubljanski klub in Mathiang sklenila dogovor o podaljšanju pogodbe, po zdravstvenem pregledu ob začetku pripravljalnega obdobja, ki je pokazal, da okrevanje po operaciji ne poteka po začrtani poti, pa sta se Mathiang in Cedevita Olimpija dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Žal se je zgodilo to, česar smo se najbolj bali. Mangok Mathiang bo za vrnitev v normalen trenažni proces potreboval dlje časa, kot je bilo prvotno načrtovano in predvideno. Zato smo se tudi odločili, da še pred uradnim začetkom sezone in preden se nam na treningih pridružijo vsi nosilci, prekinemo pogodbo z Mangokom. Želimo mu vso srečo v nadaljevanju kariere, mi pa bomo skušali najti rešitev za zapolnitev mesta na njegovem igralnem položaju.«

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji