Novica
21.05.2021

Pred Zmaji polfinalni obračun Pokala Spar s Krko

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v soboto ob 20.30 v Športni dvorani Kodeljevo začeli svoj lov na 21. pokalno lovoriko v samostojni Sloveniji. V polfinalni tekmi Pokala Spar se bodo za vstop v finale pomerili z novomeško Krko. V soboto se v Športni dvorani Kodeljevo začenja finalni turnir Pokala Spar. Cedevita Olimpija bo svoje nastope začela … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v soboto ob 20.30 v Športni dvorani Kodeljevo začeli svoj lov na 21. pokalno lovoriko v samostojni Sloveniji. V polfinalni tekmi Pokala Spar se bodo za vstop v finale pomerili z novomeško Krko.

V soboto se v Športni dvorani Kodeljevo začenja finalni turnir Pokala Spar. Cedevita Olimpija bo svoje nastope začela ob 20.30, ko se bo na polfinalnem obračunu udarila z novomeško Krko. Na drugem polfinalnem dvoboju se bosta ob 18.00 pomerila Šentjur in Rogaška. Vse tekme bo možno v neposrednem prenosu spremljati na Sportklub 1 ter v spletnem prenosu na uradnem YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

Za ogled zaključnega turnirja bodo v spletni prodaji na voljo tudi vstopnice, več informacij o prodaji vstopnic in vseh pogojih COVID-19 protokola na vseh tekmah finalnega turnirja, pa si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Ljubljanski in novomeški klub sta se v tej sezoni srečala petkrat, vsakokrat pa je zmago slavil klub iz Stožic. Moštvi sta se nazadnje pomerili 24. aprila, ko je bilo v stoženski lepotici 99:72 za Cedevito Olimpijo. V dresu Zmajev je kar šest igralcev doseglo dvomestno število točk, največ, 17, jih je dal Rion Brown. Pri Krki, ki je takrat zaigrala brez Roka Stipčevića in Luke Lapornika, je Adin Vrabac dosegel 17 točk.

Cedevita Olimpija bo na Kodeljevem lovila svoj 21. naslov pokalnega prvaka. Zadnjega so Zmaji osvojili leta 2017 v Domžalah, ko so s 86:81 premagali Krko. Zadnje tri sezone je pokalni naslov ‘prebival’ v Kopru, prav Koper Primorska pa je lani, prav tako na Kodeljevem, v finalu s 93:84, premagala Cedevito Olimpijo.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Krka je naš večni tekmec in veliki rival. Novomeščani igrajo odlično in disciplinirano, ob tem pa so zelo dobro vodeni. Igro vodita dva izjemna organizatorja igre, ki nadzorujeta dogajanje na parketu. Mi imamo kakovost, smo tudi favoriti, a to moramo dokazati na igrišču. Polfinalno tekmo moramo vzeti resno in dati vse od sebe, da pridemo do finala, kar je naš cilj.”

 

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Veselimo se polfinalne tekme Pokala Spar s Krko. Vedno je lepo igrati, ko ima obračun tekmovalni naboj. Pokal je lovorika, za katero je potrebno dati vse od sebe. Verjamem, da se tega zavedamo vsi pri Cedeviti Olimpiji. Imamo nekaj dni, da se dobro pripravimo na novomeško Krko. Pomembno je, da se finalnega turnirja lotimo korak za korakom, vsem pa je jasno, da je glavni cilj osvojitev pokalnega naslova.”

 

FINALNI TURNIR POKALA SPAR (ŠD Kodeljevo, Ljubljana; 22. in 23. maj 2021)

POLFINALE

Sobota, 22. maj, ob 20.30:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Sportklub / spletni prenos)

Finalna tekma bo v nedeljo, 23. maja, ob 20.30.

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji