Novica
04.10.2020

Pozitiven primer na COVID-19 v Cedeviti Olimpiji

KK Cedevita Olimpija po protokolarnem testiranju na COVID-19, ki ga je člansko moštvo prestalo v nedeljo, javnost obvešča, da je znotraj ekipe prišlo do pozitivnega primera na novi koronavirus. V nedeljo so košarkarji in člani strokovnega štaba članske ekipe Cedevite Olimpije opravili protokolarno testiranje COVID-19 pred tekmo drugega kola 7DAYS EuroCupa. V času tekme prvega … Continued

KK Cedevita Olimpija po protokolarnem testiranju na COVID-19, ki ga je člansko moštvo prestalo v nedeljo, javnost obvešča, da je znotraj ekipe prišlo do pozitivnega primera na novi koronavirus.

V nedeljo so košarkarji in člani strokovnega štaba članske ekipe Cedevite Olimpije opravili protokolarno testiranje COVID-19 pred tekmo drugega kola 7DAYS EuroCupa. V času tekme prvega kola Lige ABA med ljubljanskimi košarkarji in novomeško Krko, je bil klub iz Stožic tudi obveščen o pozitivnem primeru znotraj članske ekipe. Igralec, ki je bil pozitiven na COVID-19, je bil pred tem povsem asimptomatski.

Ekipi Cedevite Olimpije in Krke sta po zaključku tekme takoj zapustili dvorano in se odpravili v samoizolacijo, kjer bodo vsi deležniki tekme preživeli naslednjih 24 ur.

O nadaljnjih korakih bomo javnost obveščali sproti.

Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija:
»Med glavnim odmorom tekme med Cedevito Olimpijo in Krko smo prejeli informacijo, da je eden od igralcev našega članskega moštva pozitiven na COVID-19. V tem tednu je ekipa prestala dva testiranja. Po povratku iz Pariza smo opravili prvi test, vsi rezultati pa so bili negativni. V nedeljo zjutraj smo znova, po protokolu 7DAYS EuroCupa, opravili še eno testiranje, saj nas v sredo v Stožicah čaka tekma z Bursasporom. Med tekmo je nato prišla informacija o tem, da imamo pozitiven primer. Odreagirali smo takoj in opravili vse potrebne protokole. Vseskozi smo bili v kontaktu z dr. Mariom Fafangeljem iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in dr. Markom Bitencem iz Medicinskega centra Ljubljana. Vsi deležniki tekme gredo v 24-urno samoizolacijo. Igralec ni pokazal nobenih simptomov. Vsi veste, da kot klub skozi celotni čas skrbimo za vse epidemiološke smernice.«

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Adidas CORE 18 SWEATSHIRT z logotipom

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Dres Adidas 2021/2022 - zelen

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji