Novica
31.08.2022

Poraz na prvi pripravljalni tekmi

Košarkarji Cedevite Olimpije so na uvodni pripravljalni tekmi letošnjega poletja doživeli poraz proti nemški ekipi Telekom Baskets Bonn. Zmaji so prikazali borbeno predstavo, Nemci pa so bili na koncu boljši z rezultatom 91:83. Za tesno zaprtimi vrati ljubljanske Hale Tivoli so v sredo košarkarji Cedevite Olimpije po dveh tednih pripravljalnega obdobja odigrali prvo pripravljalno tekmo. … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so na uvodni pripravljalni tekmi letošnjega poletja doživeli poraz proti nemški ekipi Telekom Baskets Bonn. Zmaji so prikazali borbeno predstavo, Nemci pa so bili na koncu boljši z rezultatom 91:83.

Za tesno zaprtimi vrati ljubljanske Hale Tivoli so v sredo košarkarji Cedevite Olimpije po dveh tednih pripravljalnega obdobja odigrali prvo pripravljalno tekmo. Brez Eda Murića, Zorana Dragića, Karla Matkovića in Lovra Gnjidića, ki bodo z reprezentancama Slovenije in Hrvaške aktivni na letošnjem EuroBasketu, ter Yogija Ferrella, so izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca izgubili proti nemški ekipi Telekom Baskets Bonn (83:91).

Najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe je bil Josh Adams s 24 točkami, v statistiko pa je vpisal še po štiri skoke in asistence. Amar Alibegović je dosegel 16 točk, Alen Omić pa 15 ob sedmih zbranih odbitih žogah.

Na obračunu v Hramu slovenske košarke se je Cedevita Olimpija predstavila brez Yogija Ferrella, ki je v Ljubljano prispel v nedeljo, treningom pa se je pridružil v ponedeljek. Na parket ni stopi tudi mladi Lon Ličan, vsi preostali igralci pa so dobili priložnost za igro.

V petek se bodo košarkarji in strokovni štab podali na pot na Sardinijo, kjer bodo v soboto in nedeljo sodelovali na mednarodnem turnirju z ekipami Dinama Sassarija, Hapoela Tel Aviva in Monaca. Prvi obračun Zmaje čaka v soboto ob 20.30, ko se bodo udarili z gostitelji turnirja.

PRIPRAVLJALNA TEKMA

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), sreda, 31. avgust:
CEDEVITA OLIMPIJA – TELEKOM BASKETS BONN 83:91 (16:24, 22:30, 30:17, 15:20)
Cedevita Olimpija:
Kučić, Ličan, Radović, Jeremić 9, Alibegović 16 (4 skoki), Batinić 7 (4 skoki), Adams 24 (4 skoki, 4 asistence), Kosi 2, Mulalić 8 (4 skoki), Omić 15 (7 skokov), Radovanović 2 (8 skokov), Daneu.

FOTOGALERIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji