Novica
03.09.2021

Poraz proti Partizanu NIS za četrto mesto na turnirju v Opatiji

Cedevita Olimpija je na pripravljalni tekmi v Opatiji zasedla končno četrto mesto, potem ko je na obračunu za tretje mesto klonila proti beograjskemu Partizanu NIS (83:100). Potem, ko so Zmaji v sredo klonili na polfinalnem obračunu proti Pesaru, so tokrat utrpeli še drugi poraz v pripravljalnem obdobju. Trener Jurica Golemac je imel na razpolago vse … Continued

Cedevita Olimpija je na pripravljalni tekmi v Opatiji zasedla končno četrto mesto, potem ko je na obračunu za tretje mesto klonila proti beograjskemu Partizanu NIS (83:100).

Potem, ko so Zmaji v sredo klonili na polfinalnem obračunu proti Pesaru, so tokrat utrpeli še drugi poraz v pripravljalnem obdobju. Trener Jurica Golemac je imel na razpolago vse košarkarje z izjemo lažje poškodovanega Eda Murića. Slednji je na tekmi s Pesarom dobil neprijeten udarec, zato se je Golemac odločil, da to tekmo izpusti.

Srečanje so bolje odprli košarkarji iz Beograda, ki so po uvodnih desetih minutah vodili s šestimi točkami naskoka (22:16). Prednost so do polčasa še povišali in ob odhodu na odmor vodili že za 14 (33:47). V drugem polčasu zeleno-oranžnim ni uspelo preobrniti toka srečanja, kljub temu da so v tretji četrtini na kratko zapretili in se približali na le pet točk zaostanka in Partizan NIS je slavil zmago z rezultatom 83:100.

Najbolj učinkovit v četi Zmajev je bil tokrat Marcus Keene, ki je dosegel 18 točk, medtem ko jih je Zach Auguste prispeval 14.

Naslednja tekma Zmaje čaka v ponedeljek, ko se bodo v košarkarskem spektaklu ob 18.00 v Areni Stožice pomerili z nemškim Bayernom. V spletni trgovini KK Cedevita Olimpija (www.shop.olimpija.com), na vseh bencinskih servisih Petrol, na www.petrol-ticket.si, ter na www.mojekarte.si si že lahko zagotovite tudi vstopnice za ogled srečanja. Tekmo bo možno v neposrednem prenosu spremljati tudi na Šport TV. Vsak obiskovalec tekme bo moral izpolnjevati t.i. ‘PCT’ pogoje.

IZJAVA PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Čestitke Partizanu za zmago. Mi zagotovo nismo niti blizu naši pravi podobi, saj nismo trenirali, zato nismo pripravljeni na igranje košarke. Morali smo odigrati te tekme, časa pa nimamo preveč. Tekme smo izkoristili za trening, in preko njih želimo priti v fizično kondicijo. Pomembno je, da nihče ni poškodovan, le Edo Murić ima manjše težave. Pred nami je še ponedeljkova tekma z Bayernom, nato pa moramo trenirati. Moramo priti v optimalno fizično stanje, da bi lahko nato bili tudi psihično boljši. Očitno je v naši igri veliko nihanj, očitno je tudi to, da fizično nismo dovolj dobro pripravljeni, zato pa tudi nismo v ritmu. Zach Auguste, Jacob Pullen in Jaka Blažič so z ekipo skupno opravili le dva treninga, ostali štiri ali pet, za nami pa je četrta tekma v sedmih dneh. Zagotovo ni lepo izgubiti na takšen način, nam je pa ta tekma pokazala nekatere stvari, ki jih moramo popraviti in na katerih moramo veliko delati.«

 

PRIPRAVLJALNI TURNIR (Opatija, Hrvaška; 1.-3. september 2021)

TEKMA ZA TRETJE MESTO

Petek, 3. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – PARTIZAN NIS 83:100 (16:22, 17:25, 24:26, 26:27)
Cedevita Olimpija
: Pullen 3, Ejim 13, Keene 18, Murić, Auguste 14 (6 skokov), Blažič 11 (9 skokov), Hodžić, Ščuka 13, Dimec, Radovanović, Carmichael 4, Rupnik 7 (5 podaj).

FOTOGALERIJA

Že odigrano:

POLFINALE

Sreda, 1. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – CARPEGNA PROSCIUTTO (PESARO) 105:109 (21:22, 23:17, 26:18, 21:34, 14:18)
Cedevita Olimpija:
Pullen 25, Ejim 7, Keene 11 (6 skokov), Murić 5, Auguste 16 (7 skokov), Blažič 23 (6 skokov), Hodžić 1, Ščuka, Dimec 6, Radovanović 2, Carmichael 6, Rupnik 3.

FOTOGALERIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji