Novica
16.05.2023

Polfinale državnega prvenstva prinaša obračun s Šenčurjem

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v polfinalnem nizu končnice Lige Nova KBM pomerili z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem. Prva tekma bo v petek ob 18.30 v Šenčurju pri Kranju, druga v nedeljo ob 19.30 v Hali Tivoli, morebitna tretja pa prihodnji torek ob 20.00, znova v Športni dvorani Šenčur. Mesto v polfinalu si je Cedevita … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v polfinalnem nizu končnice Lige Nova KBM pomerili z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem. Prva tekma bo v petek ob 18.30 v Šenčurju pri Kranju, druga v nedeljo ob 19.30 v Hali Tivoli, morebitna tretja pa prihodnji torek ob 20.00, znova v Športni dvorani Šenčur.

Mesto v polfinalu si je Cedevita Olimpija zagotovila z dvema zaporednima zmagama v četrtfinalnem nizu državnega prvenstva s Šentjurjem. Spomnimo, minuli četrtek so Zmaji v Športni dvorani Hruševec slavili zmago z rezultatom 81:74, v ponedeljek pa je bil v Stožicah rezultat 91:65 v korist aktualnih državnih prvakov.

Ljubljanski košarkarji se bodo s Šenčurjem prvič udarili v petek ob 18.30 v Športni dvorani Šenčur. Druga tekma polfinalnega niza bo v nedeljo ob 19.30 v Hali Tivoli. Vstop na tekmo bo brezplačen za vse obiskovalce. Morebitna tretja tekma bo prihodnji torek ob 20.00 v Šenčurju pri Kranju. Vse tekme bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati na Šport TV.

Šenčur je za preboj med najboljše štiri ekipe državnega prvenstva potreboval tri tekme, v četrtfinalu pa se je pomerili z Ilirijo. Na torkovi odločilni tretji tekmi v Športni dvorani Šenčur je ekipa iz Gorenjske slavila zmago z rezultatom 87:72.

V sezoni 2022/23 se je Cedevita Olimpija s Šenčurjem že pomerila v polfinalu finalnega turnirja Pokala Spar v Mariboru in zabeležila zmago z 90:69. V zeleno-oranžni zasedbi so bili strelsko najbolj učinkoviti Amar Alibegović (17), Alen Omić (15), Matic Rebec (11) in Karlo Matković (10), pri Šenčurju pa sta Alen Malovčič in Gaber Ožegovič dosegla po 12 točk.

LIGA NOVA KBM, POLFINALE

TEKMA 1

Športna dvorana Šenčur (Šenčur pri Kranju, Slovenija), petek, 19. maj, ob 18.30:
GGD ŠENČUR – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV) [0:0]*

TEKMA 2

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 21. maj, ob 19.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – GGD ŠENČUR (prost vstop; TV prenos na Šport TV)

*Polfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v torek, 23. maja, ob 20.00, v Športni dvorani Šenčur.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji