Novica
13.03.2022

Poker domačih tekem zaključujemo z dvobojem proti Šenčurju

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v ponedeljek ob 18.00 z dvobojem drugega kola Lige Nova KBM za prvaka proti Gorenjski gradbeni družbi Šenčur zaključili z obdobjem štirih zaporednih domačih tekem. Zmaji bodo v nekoliko spremenjeni zasedbi na domačem parketu lovili svojo drugo zmago v državnem prvenstvu. V ponedeljek ob 18.00 ljubljansko Cedevito Olimpijo čaka še zadnja … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v ponedeljek ob 18.00 z dvobojem drugega kola Lige Nova KBM za prvaka proti Gorenjski gradbeni družbi Šenčur zaključili z obdobjem štirih zaporednih domačih tekem. Zmaji bodo v nekoliko spremenjeni zasedbi na domačem parketu lovili svojo drugo zmago v državnem prvenstvu.

V ponedeljek ob 18.00 ljubljansko Cedevito Olimpijo čaka še zadnja od štirih zaporednih domačih preizkušenj v uvodni polovici marca. Na obračunu drugega kola drugega dela slovenskega državnega prvenstva se bodo aktualni slovenski državni prvaki pomerili z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem in skušali vknjižiti svojo drugo zmago v Ligi za prvaka.

Vstop na tekmo bo prost, dvoboj pa si bo možno ogledati v neposrednem spletnem prenosu.

Cedevita Olimpija se bo v drugem delu državnega prvenstva navijačem predstavila v nekoliko spremenjeni zasedbi. Ker ljubljanski kolektiv v regionalni ligi in 7DAYS EuroCupu še naprej bije odločilne boje za mesta v končnici v obeh tekmovanjih, bodo glavni nosilci igre deležni potrebnega počitka, priložnost za igro pa bodo dobili predvsem mladi in nadarjeni košarkarji, ki jih bo ob tej priložnosti s klopi vodil pomočnik glavnega trenerja Zmajev Jurice Golemca, Miro Alilović.

Na seznamu igralcev, ki jih je Cedevita Olimpija registrirala za igranje v državnem prvenstvu, tako lahko najdemo Nila Jovanovića, Filipa Kordeliča in Nika Vračka ter Žigo Daneua. Jovanović in Daneu sta bila v tej sezoni že del članske ekipe, nosila pa sta tudi dres moštva Cedevita Olimpija mladi, Kordelič in Vračko pa veljata za mlada in nadarjena igralca, ki sta bila na seznamu Cedevite Olimpije že ob osvojitvi slovenskega superpokala v septembru 2021.

Zmaji so v Ligo Nova KBM za prvaka vstopili z zanesljivo zmago na ljubljanskem obračunu z Nutrispoint Ilirijo v začetku marca. V Hali Tivoli je semafor po 40 minutah igre kazal 82:70 v korist ekipe iz Stožic, takrat pa je bil najboljši strelec Jacob Pullen, ki je dosegel 18 točk, Alen Omić pa je v statistiko ob desetih točkah vpisal kar 19 skokov. Šenčur je na uvodni preizkušnji drugega dela državnega prvenstva na gostovanju v Novem mestu s 77:69 premagal Krko. Štirje košarkarji moštva z Gorenjske so presegli mejo desetih doseženih točk, največ, 20, pa jih je dosegel Ramo Rizvić.

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 2. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 14. marec, ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – GGD ŠENČUR

LESTVICA:

M Ekipa T Z P
1. Helios Suns 2 2 0 4
2. Krka 2 1 1 3
3. Cedevita Olimpija 1 1 0 2
4. Nutrispoint Ilirija 2 0 2 2
5. GGD Šenčur 1 1 0 2
6. Podčetrtek 2 0 2 2

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji