Novica
08.09.2020

Pokaži #ZmajevoSrce in prepreči širjenje SARS-CoV-2019!

V sredo košarkarje Cedevite Olimpije v Areni Stožice čaka pripravljalna tekma z Bayernom, vsi navijači, ki bodo tekmo spremljali s tribun stoženske lepotice, pa bodo morali slediti smernicam, vzpostavljenim za preprečevanje širjenja bolezni SARS-CoV-19. V skladu s smernicami za omejevanje širjenja bolezni SARS-CoV-19, je potrebno v Areni Stožice upoštevati naslednje smernice: – Izogibamo se stikom … Continued

V sredo košarkarje Cedevite Olimpije v Areni Stožice čaka pripravljalna tekma z Bayernom, vsi navijači, ki bodo tekmo spremljali s tribun stoženske lepotice, pa bodo morali slediti smernicam, vzpostavljenim za preprečevanje širjenja bolezni SARS-CoV-19.

V skladu s smernicami za omejevanje širjenja bolezni SARS-CoV-19, je potrebno v Areni Stožice upoštevati naslednje smernice:

– Izogibamo se stikom z ljudmi, ki kihajo in kašljajo (Virus se širi kapljično, zato je varna razdalja 1,5 m).

– Redno in temeljito si umivamo roke z milom in vodo.

– Ne dotikamo se oči, nosu in ust.

– Upoštevamo pravila higiene kašlja.

– V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke.

– Uporabljamo obrazno masko ali ruto, ki prekriva nos in usta.

Na vhodih, ki bodo odprti za dostop do dvorane, bodo varnostniki merili telesno temperaturo. V kolikor bo telesna temperatura pri merjenju presegala 37,0 °C, bo osebi dostop do dvorane onemogočen.

Znotraj same dvorane bodo posebej označeni sedeži, na katerih skladno z vzdrževanjem varnostne razdalje med navijači, ne bo možno sedeti. Vse navijače naprošamo, da se držijo sedežnega reda, ki bo pripravljen vnaprej, in sedijo na sedežu, ki je določen.

Razkuževanje rok bo možno pri vhodu v dvorano in znotraj same dvorane.

POMEMBNO: V kolikor se počutite slabo in imate katerega od simptomov koronavirusa (kašelj, vročina, …), ostanite doma.

Novi koronavirus so poimenovali SARS-CoV-2, bolezen, ki jo virus povzroča, pa COVID-19. Bolezen se kaže z vročino, kašljem in občutkom pomanjkanja zraka, kar je običajno za pljučnico.

Več informacij o novem koronavirusu in vseh ukrepih ter smernicah lahko najdete na www.nijz.si.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji