Novica
08.12.2023

Vaša pomoč nam pomeni ogromno

Košarkarski klub Cedevita Olimpija se nahaja na seznamu upravičencev do namenitve dela dohodnine iz naslova donacij. Uredba o namenitvi dela dohodnine davčnim zavezancem omogoča, da zahteva, da bo namenili do 1,0 % dohodnine, odmerjene po zakonu, ki ureja dohodnino, od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje nevladnih organizacij in za … Continued

Košarkarski klub Cedevita Olimpija se nahaja na seznamu upravičencev do namenitve dela dohodnine iz naslova donacij. Uredba o namenitvi dela dohodnine davčnim zavezancem omogoča, da zahteva, da bo namenili do 1,0 % dohodnine, odmerjene po zakonu, ki ureja dohodnino, od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje nevladnih organizacij in za financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov.

V Košarkarskem klubi Cedevita Olimpija ustvarjamo dolgoročen in trajnosten projekt, ki ne skrbi samo za vrhunski šport. V naši sredini pod strokovnim vodstvom in zavzeto trenira več kot 250 otrok in mladostnikov, ki predstavljajo našo prihodnost tako na kot tudi izven igrišča. Eden od najpomembnejših ciljev kluba je vzgoja mladih in njihova priprava za življene.

Zato nam VAŠA POMOČ POMENI OGROMNO!

Upravičenci, katerim je mogoče nameniti del dohodnine, so objavljeni na seznamu (z imenom oziroma nazivom upravičencev in davčno številko) na spletni strani FURS.

Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni do odstotka dohodnine, zaokrožen na desetinko odstotka. To pomeni, da lahko davčni zavezanec posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%,… ali 1% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 1% dohodnine. Takšna donacija za vas ne predstavlja nobenega stroška.

Ste že komu podarili vaših 1,0% dohodnine?

Košarkarji, trenerji in vodstvo KK Cedevita Olimpija se priporočajo, da jo namenite nam. Z vašo pomočjo bomo poskrbeli, da bomo dosegali še boljše rezultate, tako na domači, kot na mednarodni ravni.

Najbolj bolj preprost način za odmerjanje dohodnine je preko spletne strani Olimpijskega komiteja Slovenije, obrazec pa lahko najdete na TEJ POVEZAVI. Elektronski obrazec izpolnite s svojimi podatki ter v polji za doniranca pod »ZAHTEVA ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE« izberete KOŠARKARSKI KLUB CEDEVITA OLIMPIJA in izberete % donacije, ki nam jo želite podariti (največ 1 %).

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Obrazec za namenitev dela dohodnine lahko davčni zavezanec odda:

  • Elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja eDavki:
    • z digitalnim potrdilom na TEJ POVEZAVI;
    • z uporabniškim imenom na TEJ POVEZAVI – na spletni strani se za prvo prijavo vnese davčna številka in elektronski naslov, na katerega se nato prejme geslo za dostop; zahtevan je še vnos številke z dokumenta IID (Informativni izračun dohodnine), ki ga zavezanec prejme vsako leto. Pri vsaki naslednji prijavi se vnese samo davčna številka in geslo.;
    • preko mobilne aplikacije;
  • Osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu.
Na TEJ POVEZAVI lahko najdete tudi obrazec, ki ga lahko izpolnjenega posredujete neposredno na FURS.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji