Novica
26.07.2023

Pod obema obročema močnejši za Shawna Jonesa

Člansko ekipo Cedevite Olimpije je na položaju krilnega centra okrepil 203 centimetre visoki ameriški košarkar s kosovskim potnim listom Shawn Jones. Slednji je minulo sezono zaključil pri izraelskem Hapoelu Haifi, v sezoni 2021/22 pa je nosil dres Splita. Z ljubljanskim kolektivom je Jones podpisal enoletno pogodbo. Na igralnem položaju centra oziroma krilnega centra je članska … Continued

Člansko ekipo Cedevite Olimpije je na položaju krilnega centra okrepil 203 centimetre visoki ameriški košarkar s kosovskim potnim listom Shawn Jones. Slednji je minulo sezono zaključil pri izraelskem Hapoelu Haifi, v sezoni 2021/22 pa je nosil dres Splita. Z ljubljanskim kolektivom je Jones podpisal enoletno pogodbo.

Na igralnem položaju centra oziroma krilnega centra je članska ekipa Cedevite Olimpije močnejša za Shawna Jonesa. Jones, rojen v Združenih državah Amerike, ima od leta 2016 tudi potni list Kosova, s kosovsko reprezentanco pa je nastopal v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2019 in predkvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2023.

“Shawn Jones je igralec, ki že vrsto let igra v Evropi, zato ima veliko izkušenj, obenem pa je v svoji karieri že uspešno sodeloval z našim glavnim trenerjem in upam, da bo enako tudi pri nas v Cedeviti Olimpiji. Jones je zelo koristen igralec, ki igra z veliko energijo. Menim, da bo imel velik pomen predvsem za naše mlade igralce na igralnih položajih krilnega centra in centra, kjer jim bo pomagal, tako na tekmah, kot treningih, da postanejo nosilci naše ekipe. Veseli smo, da se nam je pridružil, in upam, da nam bo pomagal pri doseganju zastavljenih ciljev,” je ob podpisu pogodbe z Jonesom povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

“Shawn Jones je vsestranski igralec, ki bo s svojimi spretnostmi in gibljivostjo zelo dober dodatek seznamu naših visokih igralcev, obenem pa verjamem, da se bo zelo dobro dopolnjeval tudi z ostalimi igralci. Ima izkušnje z igranjem v Evropi in v regionalni ligi, z njim pa sem sodeloval že v Jeruzalemu, zato ga poznam, in vem, da je dober fant, ki rad trenira,” je ob podpisu pogodbe z Jonesom povedal glavni trener Zmajev, Simone Pianigiani.

“Navdušen in počaščen sem, da bom zaigral v dresu prestižnega kluba, ki ima dolgo tradicijo zmagovanja. V novi sezoni želimo nadaljevati s to tradicijo. Komaj čakam, da se z ekipo zberemo, da znova vidim trenerja, spoznam soigralce, in da se predstavimo navijačem. Veselim se vsakega dne v novi sezoni in prepričan sem, da je pred nami zelo lepo obdobje,” je ob pridružitvi Cedeviti Olimpiji povedal Jones.

Po tem, ko je štiri sezone preživel na kolidžu Middle Tennessee, je Jones svojo kariero leta 2014 sprva začel pri Los Angeles Clippers, za katere je nastopal v poletni Ligi NBA, kasneje pa za Miami Heat odigral štiri tekme v predsezoni. Pred začetkom sezone se je preselil v Sioux Falls Skyforce, za katere je nastopal v razvojni ligi, leto kasneje za Washington Wizardse zaigral v poletni ligi, a se nato pred začetkom sezone preselil v Evropo, kjer je nosil drese ekip Andorra, Hapoel Jeruzalem, Avellino, Dinamo Sassari, Hapoel Holon, Anwil Włocławek, Split, Spójnia Stargard in nazadnje Hapoel Haifa. V minuli sezoni je na Poljskem najprej preživel osem tekem, novembra lani pa se je preselil v Izrael, kjer je ostal do konca sezone.

V svoji evropski karieri je Jones osvojil dva naslova poljskega pokalnega prvaka (2019, 2020), leta 2020 je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca poljskega pokalnega tekmovanja, ter en naslov izraelskega pokalnega zmagovalca (2016).

V košarkarski Ligi prvakov je v dresu Sassarija, Holona in Anwila skupno zbral 26 nastopov, najboljšo statistiko pa beležil v sezoni 2019/20, ko je na desetih tekmah v povprečju dosegal 10,7 točke in 7,5 skoke na tekmo. V sezoni 2022/23 je na sedmih tekmah Fibinega Evropskega pokala v povprečju beležil 11,1 točko, 6,7 skokov in 0,6 asistence, v izraelskem državnem prvenstvu pa na 14 tekmah dosegal 11,4 točke ter 5,9 skokov na tekmo. V Ligi ABA je v sezoni 2021/22 za Split zaigral na osmih tekmah, v povprečju na parketu preživel 22,4 minute ter dosegal 10,5 točke in 5,0 skokov na tekmo.


Vsi košarkarski navdušenci si lahko že danes zagotovite sezonske vstopnice za ogled vseh domačih tekem članske ekipe KK Cedevita Olimpija v tekmovalni sezoni 2023/24! Sezonske vstopnice si lahko zagotovite po predprodajni ceni in po posebni ceni, ki jo prinaša aplikacija 6.Zmaj. 

ZAGOTOVLJEN SEDEŽ V STOŽICAH IN TIVOLIJU! 

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v tekmovalni sezoni 2023/24 svoje domače tekem igrali v dveh dvoranah, dvorani Stožice in dvorani Tivoli. Z nakupom sezonske vstopnice za ogled vseh domačih tekem si boste svoj sedež zagotovili v obeh dvoranah.

MOŽNOST NAKUPA NA OBROKE! 

Če si želite zagotoviti sezonsko vstopnico in jo odplačevati na obroke, lahko pri našem sponzorju NLB to enostavno uredite z NLB plačilno kartico z odloženim plačilom Mastercard, Visa ali Karanta, ki omogočajo obročno plačevanje.

APLIKACIJA 6.ZMAJ 

Z aplikacijo 6.Zmaj si lahko vsak navijač zagotovi poseben, 20-odsotni popust pri nakupu sezonske vstopnice za tekmovalno sezono 2023/24. Akcijska ponudba bo trajala vse do 4. septembra 2023. V kolikor si želite sezonsko vstopnico zagotoviti po predprodajni ceni, si jo lahko zagotovite s posebnim 15-odsotnim popustom, prav tako do 4. septembra 2023.

Kodo za popust si lahko pridobite s prijavo v aplikacijo 6.Zmaj.

NAKUP SEZONSKE VSTOPNICE

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji