Novica
05.07.2022

Pod ljubljanskima obročema bo še naprej kraljeval Alen Omić!

Alen Omić bo še naprej nosil dres Cedevite Olimpije! Po vrnitvi v Ljubljano v minuli sezoni, bo 216 centimetrov visoki ljubljenec ljubljanskega občinstva še naprej kraljeval pod obročema v Stožicah. Najkoristnejši igralec finalnega niza državnega prvenstva iz minule sezone in MVP navijaških src, Alen Omić, ostaja v Ljubljani! 31-letni Omić bo tako še naprej s … Continued

Alen Omić bo še naprej nosil dres Cedevite Olimpije! Po vrnitvi v Ljubljano v minuli sezoni, bo 216 centimetrov visoki ljubljenec ljubljanskega občinstva še naprej kraljeval pod obročema v Stožicah.

Najkoristnejši igralec finalnega niza državnega prvenstva iz minule sezone in MVP navijaških src, Alen Omić, ostaja v Ljubljani! 31-letni Omić bo tako še naprej s svojimi energičnimi predstavami navduševal ljubljansko občinstvo.

»Že ob vrnitvi v Ljubljano sem povedal, da je to moj drugi dom in vesel sem, da ostajam v Cedeviti Olimpiji. V sezoni, ki je za nami, smo napravili velik korak naprej, navijači so se vrnili v dvorane in želim si, da so tribune na vsaki naši domači tekmi nabito polne, mi pa bomo poskrbeli, da bodo domov odhajali zadovoljni. Verjamem v to, da lahko tudi v novi sezoni napravimo korak naprej, navijače pa že zdaj vabim na vse tekme, ki so pred nami!« je povedal Omić.

Nekdanji slovenski reprezentant Alen Omić se je četi glavnega trenerja Jurice Golemca pridružil konec novembra 2021. V Tuzli rojeni, 216 centimetrov visoki velikan, je dres ljubljanskega kluba že nosil med letoma 2012 in 2015, z Zmaji pa je v tem obdobju dvakrat osvojil naslov slovenskega superpokalnega in enkrat naslov slovenskega pokalnega prvaka. V sezoni, ki je za nami, je z ljubljansko zasedbo Omić v svojo vitrino pospravil še po en naslov državnega in pokalnega prvaka Slovenije.

V sezoni 2021/22 je Omić v dresu Cedevite Olimpije zaigral na 22 tekmah regionalne lige in 15 tekmah 7DAYS EuroCupa. V Evropskem pokalu je v povprečju dosegal 8,8 točke, 7,3 skoke in 2,0 asistenci na obračun, v regionalni ligi pa 7,9 točke, 6,4 skoke in 1,9 asistence na dvoboj. Z izjemnimi predstavami v finalu državnega prvenstva s Helios Suns, kjer je na treh tekmah v povprečju dosegal 13,0 točke in 14,0 skokov na tekmo, si je prislužil tudi naziv najkoristnejšega igralca finalnega niza.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji